sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Gabriel Zetea: Consiliu Județean Maramureș va administra Casa Tineretului din Baia Mare

Consilierii județeni au fost convocați în ședință ordinară vineri, 27 ianuarie 2017, cu începere de la ora 11.00, pentru a li se supune votului un număr de 15 proiecte de hotărâre. Ședința a început cu o scurtă prezentare a Târgului de Turism de la Viena, unde o delegație a Consiliului Județean Maramureș a participat la mijlocul lunii ianuarie 2017, județul nostru fiind partener oficial al României la acest eveniment.
Ședința a fost condusă de președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, secondat de cei doi vicepreședinți, Lucian Morar și Doru Dăncuș. Înainte de începerea votului pe proiectele supuse aprobării plenului, președintele Consiliului Județean a precizat că, după ani de procese în instanță, Curtea de Apel Cluj a dat câștig de cauză instituției județene împotriva Fundației pentru Tineret, iar administrarea Casei Tineretului din Baia Mare revine CJ Maramureș.
”Recursul a fost aprobat și decizia este definitivă. Casa Tineretului rămâne în proprietatea Consiliului Județean. Imediat ce decizia Curții de Apel va fi motivată, vom face toate demersurile pentru a intra în posesia ei. Este o victorie importantă pentru noi, o victorie pe care o datorăm atât fostului președinte de CJ, Zamfir Ciceu, care a început acest demers, cât și reprezentanților Direcției Juridice din cadrul Consiliului Județean Maramureș. Ne bucurăm că un obiectiv atât de important rămâne în custodia județului”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Toate proiectele supuse votului plenului au fost aprobate de aleșii județeni
Toate cele 15 proiecte de hotărâre aflate pe borderoul ședinței ordinare au fost aprobate de consilierii județeni prezenți la ședința de vineri, 27 ianuarie 2017. Astfel, s-a stabilit acoperirea definitivă a deficitului bugetar al Secțiunii dezvoltare pe anul 2016, dar și utilizarea excedentului anual al bugetului județului, rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2016. A fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, precum și proiectul de modificare a Statului de funcții al Muzeului județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Au fost prezentate punctele de vedere cu privire la plângerile înregistrate de UAT comuna Moisei, UAT orașul Târgu Lăpuș și primarul comunei Fărcașa, precum și rapoartele privind accesul la informațiile de interes public conform Legii 544/2001 pentru anul 2016 și raportul privind activitatea de soluționare a petițiilor pentru anul 2016.


                                                                                      CJ MM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu