duminică, 15 ianuarie 2017

EDITORIAL


  
                           de Gelu Dragoş

Ştiam de neregulile din justiţie încă din 1990, dar tot ce se făcea acolo se realiza cu discreţie, la scară mică, şi parcă corupţii erau mai puţini şi cu frică de „Doamna legată la ochi şi cu balanţa dreptăţii în mână”, puţin revigorată după venirea lui Iohannis la conducerea României (dichisită, sulimenită şi siliconată).
Ce am văzut în ultimele zile, după dezvăluirile lui Sebastian Aurelian Ghiţă, m-a lăsat cu gura căscată. Mi-e şi lehamite să mai scriu de ce sistem mafiot au reuşit cu ajutorul şi sub oblăduirea lui Traian Băsescu să creeze Laura Codruţa Kövesi şi Florian Coldea (spectator de lux, uneori participant, secretarul Comisiei de supraveghere a SRI, deputatul PSD Sebastian Ghiţă). Personal, cred că şi în acest moment la „butoane” este tot cel care ne-a vândut flota la fier vechi, iar instituţii democratice ca Parlamentul României, CSM, au ajuns de mucava. Şi, cum „hoţul strigă hoţul”, tot Băsescu este gureş, apare pe toate posturile TV unde este invitat şi ne dă lecţii de... democraţie, ne explică cum e cu sistemul mafiot! Halal să-ţi fie, musiu! Cum se va încheia această lungă telenovelă gen Elodia nu se ştie încă, deoarece ex-deputatul Ghiţă ne promite noi înregistrări. Sigur este un lucru: gradul de încredere în SRI, DNA, justiţie şi politicieni a scăzut până sub genunchiul broaştei.
Este clar că trinomul ori „buboiul Băsescu-Coldea-Kövesi” trebuie curăţat cu mare grijă (să nu rămână nimic septic acolo, atenţie domnule preşedinte Klaus Werner Iohannis!), mai trebuie o anchetă parlamentară serioasă în ceea ce-l priveşte pe generalul cu trei stele Florian Coldea (dar, când îl văd pe Georgian Pop, mă gândesc că îl mănâncă cu fulgi cu tot) şi mai trebuie o nouă lege, a răspunderii magistraţilor! Se aude, domnilor Portocală, Negulescu şi doamnă Camelia Bogdan?!
Urmărim cu interes tot ce se întâmplă, precum o ţară întreagă, fiindcă este în joc DEMOCRAŢIA din această ţară membră UE, democraţie dobândită cu vărsare de sânge în decembrie 1989. Cât despre Ghiţă, îl mai aşteptăm cu dezvăluiri! În România orice se poate, Băsescu să se amorezeze de Udrea, Alina Bică să fie prietenă la cataramă cu Elena Gabriela Udrea, Sebastian Ghiţă să fie prietenul şi sponsorul lui Coldea, Ponta, Băsescu, Udrea, Vasile Dâncu, George Maior, Laura Kövesi, Liviu Dragnea etc.
Cum suntem priviţi în exterior nici nu vă mai spun, fug de pleonasme! Ca o primă măsură a scandalului iscat de Ghiţă ar fi solicitarea de către oamenii lui Iohannis ca bugetul SRI să fie îngheţat! Bocnă, dacă s-ar putea!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu