duminică, 29 ianuarie 2017

Cristiano Ronaldo şi Katinka Hosszu, sportivii anului 2016 în versiunea AIPS EUROPA


 Pentru prima oară în cariera sa, CRISTIANO RONALDO – una dintre figurile legendare ale fotbalului mondial, asul echipei Real Madrid şi al echipei naţionale a Portugaliei, câştigătoare a Euro 2016, în afara trofeului Balonul de Aur 2016 -, şi de asemenea pentru prima oară în carieră înotătoarea maghiară  KATINKA  HOSSZU – triplă campioană olimpică, o legendă a nataţiei mondiale, au devenit câştigătorii ediţiei 2016 a Premiilor Europene decernate Sportivului şi Sportivei anului de către AIPS Europa.


În clasamentul masculin al „Trofeului Frank Taylor”, CR7 – Ronaldo a fost urmat de Andy Murray (Anglia, tenis) şi de campionul auto de Formula 1 Nico Rosberg (Germania), în vreme ce Katinka Hossu le-a precedat în „Trofeul Evgen Bergant” pe Angelique Kerber (tenis, Germania) şi pe Laura Trott (Anglia, ciclism).

Aceasta a fost cea de-a 34-a ediţie a premiilor anuale decernate de AIPS – EUROPA, în urma voturilor exprimate pe site-ul AIPS. Fiind cea mai mare structură din Asociaţia Internaţională a Presei Sportive (AIPS Europa a luat fiinţă în 1977 la Congresul AIPS de la Milano), organizaţia gazetarilor sportivi europeni a sărbătorit în cursul anului trecut a 40-a sa aniversare.


                                                                                     APSR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu