marți, 27 decembrie 2016

Usturoiul, berea și mărul te scapă de colesterol, după mesele îmbelşugate de sărbători!

Colesterolul este prezent în toate alimentele de origine animală, precum carnea, lactatele şi ouăle, nelipsite de pe mesele românilor, în aceste zile. Nutriţioniştii spun că în topul aliaţilor în lupta cu colesterolul rău se află berea, consumată moderat, usturoiul şi merele.
„Mesele copioase de Sărbători reprezintă o tentaţie căreia nu mulţi îi rezistă, punând astfel organismul la grea încercare. Este nevoie ca, în această perioadă, să introducem în dietă alimente care să ajute organismul să lupte cu colesterolul LDL, aşa-numitul colesterol rău”, explică pentru cititorii Click! nutriţionistul Corina Aurelia Zugravu.
Berea.
Sursă de antioxidanţi şi fibre solubile, chiar berea, consumată moderat, poate contribui la creşterea nivelului de colesterol bun, HDL. Antioxidanţii prezenţi în bere au ca sursă chiar ingredientele naturale din care această băutură este fabricată: cerealele şi hameiul.
Mărul.
Fibrele, cele solubile în mod deosebit, au demonstrat o eficienţă deosebit de mare în lupta cu colesterolul “rău”. Potrivit specialiştilor, 15 grame de fibre solubile consumate zilnic pot determina scăderea nivelului colesterolului cu până la 10%. Printre fibrele solubile care au acest efect se numără pectina, o substanţă prezentă în măr care scade colesterolul “rău” şi ajută procesul de digestie.
Usturoiul.
Bogat în fitonutrienţii seleniu, zinc, mangan şi vitaminele A şi C, usturoiul întăreşte sistemul imunitar, împiedică formarea cheagurilor de sânge şi joacă un rol activ în combaterea colesterolului LDL. Pentru a beneficia 100% de proprietăţile medicinale ale usturoiului, acesta trebuie consumat crud. Sursa NapocaNews

                                                                                                   dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu