miercuri, 28 decembrie 2016

Ţara asta nu poate atârna ca un tăieţel de mustaţa unui politician, nici de muţenia unui preşedinte

A catadicsit şi Liviu Dragnea, după patru ore, să dea un răspuns refuzului nemotivat al Preşedintelui.
Dovadă că preşedintele PSD nu-şi proiectează nici măcar caterinca politică. Refuzul lui Klaus Iohannis era una dintre posibilităţile de care ar fi trebuit să ţină cont de săptămâna trecută. Cu sublinierea că nimeni nu se aştepta la dispreţul de a nu şi-l motiva în vreun fel.
 Dragnea cere acum ”termen de cumpănire”, până ”cel mai târziu poimâine, probabil mâine seară”, şi îl bagă pe Tăriceanu la înaintare, cu dezvăluiri tardive.  Abia acum dă pe goarnă preşedintele ALDE, ca violata de la Vaslui, ce-a vorbit cu preşedintele României în marţea de după alegeri, când a fost chemat pe şest la Cotroceni ca să fie siluit politic. Sau ce crede el că ar fi vorbit. ”Vreau război total!” ar fi exclamat Iohannis ca Miţa Baston. (Nu-l prea aud spunând asta, dar ei ştiu mai bine ce replici au schimbat).
  M-aş fi aşteptat ca, imediat după declaraţia Preşedintelui, să apară preşedintele Dragnea cu Constituţia într-o mână şi soluţia în cealaltă. Să ne spună limpede în ce situaţie ne aflăm şi unde ne vedem. A preferat şmecheriile de felul ”înţeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, nu vrea să dea guvernul acestei majorităţi”. Ba uite că vrea, tocmai a cerut o a doua propunere!
 Singura dovadă de... cum se cheamă?... inteligenţă politică a venit din partea asociaţiei culturale UDMR, care a sugerat coaliţiei PSD-ALDE să mai vină naibii cu o propunere.
 Asta face Dragnea, până la urmă. Dar mai vrea să se avânte într-un galop de putere spre o direcţie incertă.

Autor: Lelia Munteanu


Sursa Gândul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu