vineri, 2 decembrie 2016

Regina bijuteriilor - inventarul nestematelor Elisabetei a II-a

Majestatea sa regina Elisabeta a II-a detine unele dintre cele mai pretioase pietre din cate exista in lume. Presa britanica a facut inventarul bijuteriilor detinute de monarhul ajuns la Jubileul de Diamant.
Totul a inceput cand printesa Elisabeta avea 8 luni, in decembrie 1926, moment in care i s-a daruit primul colier. A urmat o viata in care fiecare iesire in public a fost una pretioasa, la propriu, relateaza Daily Mail.
85 de ani mai tarziu, regina a ajuns sa detina una dintre cele mai vaste colectii de bijuterii din lume, una care ar pune-o in umbra pe cea a lui Elizabeth Taylor, de exemplu, despre care se stie ca era o mare iubitoare de pietre pretioase.
De la moartea reginei Victoria, in 1901, o serie de bijuterii stipulate in testamentul sau ca fiind ale Coroanei au fost trecute de la o generatie la alta, ajungand in prezent la regina Elisabeta, urmand ca ulterior sa fie purtate de Camilla si apoi de Catherine, sotia viitorului rege William al V-lea. Si bijuteriile personale ale reginei Elisabeta pot fi lasate cui doreste aceasta.
Cum nu exista o lista oficiala a bijuteriilor ce apartin Coroanei si una a celor personale, ramane in vigoare ultima statistica, din 1987, cand se estima ca monarhul are 14 tiare, 34 de perechi de cercei, 98 de brose (în fotografiile de mai jos), 46 de coliere, 37 de bratari, 5 pandantive, 14 ceasuri si 15 inele.
Cu toate acestea, insa, regina pare sa prefere un sirag de perle si o brosa, cu care este vazuta adesea. Cand insa ocazia o cere, regina se gateste la 4 ace, moment in care remarca faptul ca arata ca un "pom de Craciun". Si la cinele oficiale, cele la care invitatii poarta cravata alba, regina poarta de obicei tiara.
Monarhul este perfect constient de impactul pe care bijuteriile il au asupra celorlalti, asa ca adesea se foloseste de aceasta strategie, atunci cand ocazia cere putina diplomatie.
Insa pana si o regina inconjurata de atatea nestemate are bijuteriile ei favorite. E vorba de o brosa reprezentand un cos cu flori, primita de la parinti in noiembrie 1948, de ziua printului Charles. Elisabeta a II-a poarta cu placere si o bratara din platina cu diamante, daruita de printul Philip la nunta, realizata special pentru ea.
De la moartea Reginei Mame, monarhul a purtat in nenumarate ocazii brosele favorite ale acesteia, precum si o tiara. Mai ales brosa sub forma de stridie, cu o imensa perla in mijloc, a fost fotografiata in mai multe randuri.

Insa inelul de care nu se desparte este cel pe care il poarta de la nunta, un inel cu 11 diamante, realizat dintr-o tiara ce a apartinut mamei printului Philip, printesa Andrew a Greciei. Sursa Agerpres

Notă. Broşele se dăruiesc femeilor speciale din viaţa ta, cum ar fi: mama, soţia sau cel mai bun confident al tău!















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu