joi, 1 decembrie 2016

Mii de spectatori la parada de Ziua Naţională a României. Preşedintele Iohannis şi premierul Cioloş, huiduiţi la sosire

Câteva mii de oameni s-au strâns joi la Arcul de Triumf pentru a vedea parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au paricipat la ceremoniile de la Arcul de Triumf, atât şeful Executivului, cât şi preşedintele fiind huiduiţi la sosire de oameni din mulţime.

La sosire, preşedintele Iohannis a fost salutat de garda de onoare. În momentul în care preşedintele a coborât din maşină, din public s-au auzit huiduieli.
Imnul Naţional a fost intonat de soprana Carla Muşat.
La ceremonie sunt prezenţi în tribuna oficială foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Emil Constantinescu, precum şi membri ai guvernului, preşedintele Curţii Constituţionale, directorul SRI, procurorul-şef al DNA , ambasadori, parlamentari.
După intonarea Imnului de Stat, preşedintele Iohannis a depus o coroană de flori.
La eveniment s-au adunat câteva mii de oameni, printre aceştia fiind şi şefi de instituţii sau politicieni.
Peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi SRI au participat la parada militară de 1 decembrie, elementele de noutate din acest an fiind, printre altele, avioanele F-16 Fighting Falcon şi Caravana SMURD.
Peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere au participat joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.
Parada a fost transmisă LIVE pe Gândul, Mediafax şi pe Facebook Gândul şi Mediafax începând cu ora 11.00, într-o ediţia specială, în care invitaţii redactorului şef Clarice Dinu au fost Alex Tocilescu şi actorul Cosmin Dominte. 
Tot în Bucureşti va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.
Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de parade militare, ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani şi veterani de război, expoziţii de tehnică militară de luptă şi armament şi retrageri cu torţe în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.
Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz. SURSA MEDIAFAX

                                                                                            Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu