sâmbătă, 3 decembrie 2016

Traian Băsescu, mesaj dur pentru premierul Ungariei: „Prietene, nu ne provocaţi să vă vizităm Budapesta, aşa cum am mai făcut-o în istorie!"

Fostul presedinte, Traian Basescu, ii adreseaza un mesaj dur premierului Ungariei, Viktor Orban, dupa ce acesta le-a interzis diplomatilor ungari sa participe la ceremoniile dedicate zilei nationale a României.


 Basescu cere chiar ca ambasadorul Ungariei la Bucuresti sa fie expulzat.

 „Prietene, Viktor Orban, noi nu vrem sa va vizitam la Budapesta, asa cum am mai facut-o in istoria ultimilor 100 de ani fara voia voastra. Dar nu ne provoca, pentru ca avem si noi limite.
 Incurajat de faptul ca Donald Trump l-a bagat in seama pe Viktor Orban, ministrul de externe maghiar, nevolnicul Peter Syijjarto, o panarama politica nascuta sub pulpana extremismului maghiar, a cerut, nici mai mult, nici mai putin, decat ca personalul diplomatic maghiar sa nu participe nicaieri la ceremoniile ocazionate de ziua nationala a Romaniei pentru ca, citez, “poporul maghiar nu are nimic de sarbatorit de 1 decembrie“.
 Pot sa fac o lunga lista cu motivele pentru care maghiarii traitori in Romania ar putea sa fie cel putin la fel de mandri ca romanii cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Dar cea mai importanta satisfactie poate fi aceea ca, spre deosebire de maghiarii din Ungaria, maghiarii din Romania au parte, in Romania ultimilor 26 de ani, de o conducere politica respectabila la nivel national si international, atasata valorilor NATO si UE, valori care la Budapesta pare ca au devenit facultative si nerelevante in momentul ultimii ani.
 Avand in vedere afrontul fara precedent adus de ministrul de externe maghiar, Peter Syijjarto, Romaniei, singura solutie demna este expulzarea imediata a ambasadorului Ungariei de la Bucuresti si rechemarea ambasadorului Romaniei de la Budapesta.
 Altfel, acesti aventurieri din guvernul lui Viktor Orban nu vor intelege ca Romania adevarata este pana la Tisa. Sa va fereasca Dumezeu sa ne amintim de acest lucru, latrai politici budapestani”, a scris Traian Basescu pe facebook. 

Sursa Aktual 24.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu