sâmbătă, 31 decembrie 2016

Atac armat de Revelion într-un club de noapte din Istanbul !

Cel puţin 39 de persoane au fost ucise, inclusiv 16 străini, iar alte 69 au fost rănite în atacul armat comis de Revelion într-un club de noapte din oraşul turc Istanbul, anunţă autorităţile municipale, citate de presa turcă.
Primarul oraşului Istanbul, Vasip Sahin, a declarat: "Cel puţin 35 de persoane au fost ucise, iar alte 40 au fost rănite", precizând că în "atacul terorist" a murit şi un agent de poliţie.
Atacul a fost comis de un individ care avea o armă automată de tip Kalaşnikov, în Clubul de noapte Reina, situat în zona Ortakoy din Istanbul.
În momentul atacului armat, duminică la locală ora 1.30, în club erau sute de persoane care celebrau Revelionul.
Multe persoane au sărit în Canalul Bosfor pentru a scăpa de focurile de armă, iar poliţia a întreprins operaţiuni de salvare din apă.
Nu este clar dacă autorul atacului a fost arestat sau împuşcat de forţele de ordine.
Cel mai probabil, atacul terorist este opera organizaţiei teroriste Stat Islamic sau a insurgenţilor separatişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
Potrivit cotidianului Hurriyet, în club erau 700-800 de persoane în momentul atacului terorist, iar agresorul striga în limba arabă, un indiciu că ar putea fi un membru al reţelei fundamentaliste sunnite Stat Islamic.

                                                                                         C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu