marți, 29 noiembrie 2016

Se caută observatori independenţi pentru 11 decembrie!

Grupul de inițiativă de pe Facebook ”Geeks for Democracy” a lansat o campanie prin care caută observatori independenți pentru alegerile din 11 decembrie 2016. Dacă vrei să fii observator independent la scrutinul parlamentar de peste două săptămâni te poți înscrie aici. Înscrierile se pot face până pe 4 decembrie.

”Punctul nodal al implicării societății în politică se întâmplă o dată la 4 ani. Vin alegerile parlamentare – e momentul în care se stabilește cine va ține frâiele pentru urmatoarea perioadă. Acest moment e de maximă importanță pentru clasa politică: se decide cine va administra bugetul țării – de 200 miliarde euro – pentru următorii 4 ani, cine numește persoanele în mii de funcții mai bănoase sau mai puțin bănoase.
Momentul alegerilor nu este suficient de luat în seamă de societatea în care trăim. O dovedește procentul de voturi exprimate (mult mai mic decât în alte țări, cu democrații consolidate), numarul mic de observatori independenți, votarea fără suficientă informare prealabilă.
Noi vrem să schimbăm acest lucru. Dacă politicienii se mobilizează, de ce să nu o facem și noi, cetățenii? Vrem să luam în serios votarea, pentru ca cei care sunt votați să ia societatea în serios și să își ia îndatoririle în serios. Altfel, rămânem iar cu lamentări la bere.
Momentul implicării e acum. Poate că te-ai gândit că vrei să te implici, dar n-ai cu cine. Acum nu mai ești singur. Hai să dăm un exemplu la aceste alegeri. Vrem, la modul ideal, ca în fiecare secție din cele 18000 de pe teritoriul României să existe câte un observator. Prin prezența lui acolo alegerile pot fi corecte”, se arată pe site-ul grupului de inițiativă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu