miercuri, 30 noiembrie 2016

Prognoza meteo pentru lunile Decembrie 2016, Ianuarie şi Februarie 2017

Estimările Centrului European pentru prognoze pe durata medie (ECMWF) din Anglia, care calculează distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, arata ca iarna ce vine va fi una normala, in care temperaturile nu vor fi mai scazute sau mai ridicate decat in anii precedenti.

Decembrie:
Temperatura aerului urmeaza sa aiba valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, mai ridicate putin in zonele de sud si sud-est. Din punctul de vedere al precipitatiilor, acestea vor fi putin peste normele climatologice.
Ianuarie:
Temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei in zonele de sud, sud-estul si local in vestul tarii, urmand sa fie mai scazute in restul zonelor. Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de norme in est si sud-est si peste media climatologica in restul tarii.
Februarie:
Valorile medii lunare ale temperaturii aerului vor fi apropiate de normal in toata tara.Cantitatea de precipitatii va avea o tendinta spre excedent in vestul si centrul tarii, iar in celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.
Despre fenomene meteorologice:
Schimbările climatice din ultimii 50 de ani au influenţat negativ modul în care fenomenele meteorologice clasice au devenit un pericol la adresa comunităţilor, infrastructurii şi mediului. Fenomenele meteorologice periculoase sunt forme de manifestare violentă a vremii, în timp scurt, pe arii relativ mari de teren, provocând, pe termen mediu şi lung, pierderi de vieţi omeneşti, pagube materiale şi degradarea mediului ambiant.
Având în vedere dispunerea judeţelor Mehedinţi şi Caraş-Severin în aceeaşi zonă cu vecinele sale dispuse la graniţa dintre Rebublica Serbia şi Romania, respectiv, intr-o zonă cu climă temperat continentală cu influenţe mediteraneene, fenomenele meteorologice periculoase caracteristice României se manifestă cu aceeaşi intensitate şi repetabilitate şi în Republica Serbia. Surse selective: rmd-ro-rs.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu