miercuri, 30 noiembrie 2016

Motive incredibile pentru a începe ziua cu apă, lămâie şi miere de albine

* Apa cu lamaie ofera corpului electroliti cu care hidrateaza corpul. Lamaile contin mai multi electroliti, cum ar fi: potasiu, calciu si magneziu. 
* Apa cu lamaie este buna pentru articulatii si pentru reducerea durerii la nivelul articulatiilor si muschilor. 
* Apa calda cu lamaie ajuta la digestie, pentru ca lamaia contine acid citric. Ea interactioneaza cu usurinta cu alte enzime si acizi, stimuland secretia de suc gastric si digestia. 
* Ficatul produce mai multe enzime, stimulat fiind de apa cu lamaie, decat orice alt aliment. 
* Apa cu lamaie curata ficatul. Sucul de lamaie stimuleaza ficatul sa elibereze toxinele. 
* Apa cu lamaie ajuta la combaterea infectiilor tractului respirator, la reducerea durerilor de gat si a inflamarii amigdalelor. Acest lucru se datoreaza proprietatilor antiinflamatorii ale lamaiei. 
* Apa calda cu lamaie ajuta la reglarea tranzitului intestinal natural. 
* Apa cu lamaie este esentiala pentru activitatea regulata a metabolismului. Deoarece lamaie este un puternic antioxidant, protejeaza organismul de radicalii liberi si intareste sistemul imunitar. 
* Apa cu lamaie ajuta la buna functionare a sistemului nervos (pentru ca lamaia are un continut ridicat de potasiu). Depresia si anxietatea sunt adesea rezultatul unor concentratii mici de potasiu in sange. Sistemul nervos are nevoie de o cantitate suficienta de potasiu. 
* Apa cu lamaie curata vasele de sange. 
* Apa cu lamaie poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Un consum zilnic de la o lamaie poate reduce tensiunea arteriala cu 10%. 
* Apa cu lamaie creeaza un efect de alcalinizare in organism. Iar daca o beti imediat inainte de masa, organismul dvs. este ajutat sa mentina un nivel mai ridicat al pH-ului. Cu cat pH-ul este mai mare, cu atat corpul dvs. lupta mai bine impotriva bolilor. 
* Apa cu lamaie este buna pentru piele. Vitamina C din lamaie imbunatateste pielea noastra, intinerind corpul. 
* Apa cu lamaie ajuta la diluarea acidului uric, cel care duce la dureri la nivelul articulatiilor si la guta. 
* Apa cu lamaie este benefica pentru femeile gravide. Deoarece lamaile sunt pline de vitamina C, ele ajuta organismul sa faca fata diversilor virusi, cum ar fi racelile. In plus, vitamina C ajuta la formarea de tesut osos al copilului nenascut. In acelasi timp, datorita continutului ridicat de potasiu, un amestec de apa cu lamaie ajuta formarea de celule ale creierului si a sistemului nervos al fatului. 
* Apa cu lamaie aplaneaza arsurile la stomac. 
* Apa cu lamaie ajuta la dizolvarea calculilor biliari, a pietrelor la rinichi si a depozitelor de calciu. 
* Apa cu lamaie ajuta cu pierderea in greutate. Lamaile contin fibre pectina, care ajuta la suprimarea poftei de foame. 
* Apa cu lamaie ajuta la durerile de dinti si la gingivita. 
* Apa cu lamaie previne cancerul. Acest lucru se datoreaza faptului ca lamaile sunt un aliment puternic alcalin. Multiple studii au descoperit ca bolile de cancer nu pot supravietui intr-un mediu alcalin. 


                                                                       dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu