joi, 24 noiembrie 2016

EDITORIALUL LUI GELU DRAGOŞ

Alegeri parlamentare cu alt final trist pentru români ?

Se apropie alegerile din 11 decembrie 2016 şi cel mai mult au de pierdut televiziunile care fac bani din promovarea candidaţilor şi partidelor care se bat pentru un loc călduţ în Parlamentul României. Deja pe români nu-i mai interesează cine sunt candidaţii şi „catindaţii”de acum, totuşi pe reţelele de socializare, tinerii, care majoritatea nu vor merge la vot, trag cu ochiul la unele propuneri de genul feminin, ca: Elena Gabriela Udrea, Mara Mareş, Adela Lupşe, Doris Călăuz, Andreea Vrajă, Magdalena Bistriceanu, Vasilica Steliana Miron, Liliana Moga, Şeila Abdulamit. Să mă ierte celelalte reprezentante ale sexului frumos pe care nu le-am pomenit cu  şanse să intre în viitorul Parlament. Să mă explic de ce am început lista cu Elena Gabriela Udrea. „Blonda de la Cotroceni” este de apreciat pentru faptul că ea candidează ca independent iar sloganul ei e tare de tot: „O femeie cât 10 bărbaţi!” Aici aş avea câteva obiecţii. Primul ar fi că „tehnocratul” Dacian Cioloş e mai mult decât un bărbat iar asta o demonstrează zilele acestea când oferă miliarde de lei primăriilor sărace de pe tot cuprinsul României, tocmai în apropierea alegerilor, ceea ce nu se face „mon cher”. Alt mascul puternic este preşedintele Klaus Werner Iohannis, care deşi promisese că nu se va amesteca în alegerile parlamentare, este de acord cu propunerea PNL-ului de a-l susţine pe actualul premier Dacian Cioloş în calitate de prim ministru în cazul câştigării alegerilor, ba mai mult, peneliştii să-l treacă şi pe afişele lor electorale, ceea ce nu se face herr Iohannis şi „madame” Ghorghiu!
 Ce este straniu e faptul că românii, cu mintea de acum, nu mai cred nici în PSD, nici în PNL, nici în ALDE, nici în PMP, nici măcar în noile formaţiuni sau coaliţii înfiinţate, de platforme şi programe nici nu are rost să vorbim! S-au scârbit, s-au săturat, s-au resemnat!! Greşelile trecutului, precum şi faptul că românii au o viaţă tristă, nu o să-i motiveze să meargă la vot în 11 decembrie. Guvernarea iresponsabilă începând cu 1990, lipsa de dragoste faţă de români, corupţia la nivel maxim la care s-a ajuns tot datorită lor, celor de sus, toate acestea îi vor ţine pe români acasă. Vor alege pe 11 decembrie - membrii de partid, simpatizanţii şi amanţii celor de pe liste, rudeniile şi câte-o babă nedecisă care vrea să iasă de acasă şi să uite de singurătate şi de drumul până la băcănie şi sfânta biserică. Oricum nu se va schimba nimic în bine în România. Autostrăzile se vor face pe bucăţele (trăiască studiile de fezabilitate), sănătatea respectiv spitalele vor fi pline de viruşi şi bacterii iar învăţământul va fi într-o continuă „reformă”, mai ales de când avem „manageri” noi care au ştiut să răspundă la examenul  pentru ocuparea funcţiei de directori de şcoli la întrebarea „ce are mai de preţ...măgarul”.

Poate scenariul meu e trist, dar parcă revăd acelaşi film prost, regizat aşişderea de unul ca Blaga sau Dragnea, cu final aşteptat şi viitor incert pentru copiii mei. Eu nu „votez mama”, nici măcar „bunicuţa”! Poate îi votez pe toţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu