vineri, 21 octombrie 2016

Politica-i nemernicie pentru tot omul de-omenie!

Văzând că în cei 27 de ani scurși de la Decembriadă lucrurile merg din prost în mai prost (economia culcată la pământ, țara scoasă la mezat, datoria externă de circa 100 miliarde dolari, moralitatea și educația în cădere liberă, tâlhăria și ciocoizarea în necontenit progres, sărăcirea devenită un fenomen de masă), tot mai des românii mințiți și dezorientați se întreabă cu năduf: „Unde sunt cetățenii capabili și onești ai acestei țări? Că doar nu ducem lipsă de asemenea oameni. Atunci de ce stau deoparte?!...”
            Da, România postdecembristă nu duce lipsă de oameni cinstiți și înzestrați de la natură. Dovadă că aproape patru milioane de compatrioți și-au luat lumea în cap în perioada postdecembristă (cel mai masiv exod din întreaga istorie a românismului!), dintre care mai multe zeci de mii sunt specialiști de mâna-ntâi; dovadă, totodată, că cei mai galonați dintre studenții noștri sunt racolați încă de pe băncile facultăților, în principal ale celor de stat, de către guvernele și companiile occidentale, astfel că-i deja o cutumă ca România din ce în ce mai săracă, inclusiv prin această neîntreruptă hemoragie de materie cenușie, să-i îmbogățească pe cei putrezi de bogați.
            Mă rog, o atroce consecință a democrației originale, implantată pe aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu și pângărite de neoameni, o democrație în care majoritatea este sistematic umilită și jefuită de o minoritate găunoasă (românii get-beget, ireversibil marcați de răbdarea prefăcută în resemnare, admit să poarte în continuare, spre luminița de la capătul interminabilului tunel, jugul impus lor prin ticăloasele înțelegeri politico-financiare dintre străinii corporatocrați și alogenii ce-și zic buni români)...
            Tocmai aici este buba: De la sfârșitul celui de-al doilea război mondial și până în clipa de față, atât de bogata societate românească în omenie și frică de Dumnezeu, a cunoscut seria neagră a unor epurări/încercări (planificata decimare a intelectualității interbelice și a gospodarilor satelor în perioada teroarei bolșevice, expatrierea evreilor și sașilor, fuga în Occident a românilor sătui până peste cap de „raiul” comunist, uriașul exod postdecembrist), toate aceste hăuri de inteligență și moralitate fiind la repezeală umplute cu lichelism și bădărănie.
            A nu se uita că este nevoie cam de trei generații pentru izvodirea unui intelectual veritabil. Cum procesul de degradare socială continuă și în zilele noastre, se cheamă că românii mai au de așteptat câteva decenii până când hâitul edificiu al semidocților și falșilor culți va fi pentru totdeauna înghițit de neant sub presiunea istorică a demnității și bunului simț. Firește, dacă românii vor refuza pe viitor să fie transformați în cobai...
            Vasăzică, nu numai că actuala societate românească este extrem de bolnavă în plan moral-spiritual (adevărata cauză a profundelor crize care o macină), dar este bine cunoscut faptul că pe aceste meleaguri, potrivit dictonului „Cine nu-i cu noi, este împotriva noastră, și atunci trebuie neutralizat”, niciun om credincios și cinstit nu face mulți purici în făcătura numită politrucianismul postdecembrist!

            Sighetu Marmației,                                                       George PETROVAI
                 21 oct. 2016


           


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu