luni, 17 octombrie 2016

Liga Scriitorilor Români își lansează Imnul, Sigla și Stema

Având în vedere menirea stipulată în Statut, a Ligii Scriitorilor Români de a promova cultura națională în țară și străinătate, președintele național al acestei organizații profesionale, scriitorul Al.Florin Țene a luat inițiativa ca această asociație să aibă imnul ei, sigla și stema. Acestea având ca scop personalizarea organizației, a promovării spiritului național în contextul fenomenelor globalizării și al multiculturalismului, pentru care membrii Ligii Scriitorilor militează în cadrul Uniunii Europene.
Astfel, joi, 27 octombrie, a.c, la orele 17, în Sala Armelor din cadrul Cercului Militar Cluj-Napoca are loc, în cadrul festiv, lansarea „Imnului Ligii Scriitorilor Români”, compus,( versuri și muzică), de dr.Mihai Ganea, interpretat de soprana Emanuela Ioana Benciu, elevă la Colegiu de Artă din Baia Mare, acompaniată la orgă electronică de compozitor.
Tot în cadrul acestei manifestări, Al.Florin Țene va prezenta sigla și stema Ligii Scriitorilor, explicând simbolistica acestora, concepute și executate de scriitorul George Roca din Australia.
La sfârșitul manifestării, după alte activități ale cenaclului „ Artur Silvestri“, inclusiv lansarea Antologiei trimestriale a Editurii Napoca Nova (director Voichița Pălăcean Vereș), criticul literar prof. Virginia Paraschiv va vorbi despre poezia Titinei Nica Țene, după care dr.Mihai Ganea, realizatorul imaginilor, va proiecta filmul “Poezia lui Titina Nica Țene”, care a fost difuzat la televiziunea “Porțile Nordului “ și pe You Tube.
                                          Prof. Doina Drăghici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu