marți, 25 octombrie 2016

Japonia: opriți măcelul balenelor !

De 30 de ani, Japonia masacrează mii de balene minunate, în ciuda interdicției mondiale în vigoare. Dar noi avem în sfârșit șansa să punem capăt măcelului.

Chiar acum, la un summit mondial de importanță istorică, Australia conduce o coaliție care încearcă să rezolve breșa legislativă incredibilă care i-a permis Japoniei să vâneze în continuare balene sub pretextul ”scopurilor științifice”.

Rezultatul depinde de numai un vot sau două, dar dacă reușim să dăm amploare acestui apel în câteva țări cu rol decisiv și dacă le înmânăm delegațiilor acestor state un document semnat de un milion de oameni, exact înaintea votului –care va avea loc în doar câteva ore - putem să oprim măcelul balenelor o dată și pentru totdeauna!
 

Clic aici pentru a nu mai permite Japoniei să măcelărească balene

Problema este foarte gravă: Japonia a ucis de curând 200 de balene gestante, iar un site japonez a fost descoperit practicând comerț internațional ilegal cu carne de balenă! 

Actul original care interzicea vânătoarea de balene în scopuri comerciale îi permitea totuși Japoniei să ucidă un mic număr de balene în fiecare an, în scopuri științifice. În realitate, aceasta a fost o breșă legislativă uriașă, care le-a permis flotelor de baleniere japoneze să își vadă liniștite de treabă. 


O curte internațională a decis că nu există niciun interes științific asociat vânătorii de balene practicate în Japonia, și a declarat-o complet ilegală.Acum, Comisia Balenieră Internațională este suficient de bine înarmată pentru a-i opri, iar Brazilia propune înființarea unui refugiu, pentru a le permite populațiilor de balene să se recupereze și să se regenereze. Întrunirea guvernelor are loc chiar acum, hai să acționăm: 

Clic aici pentru a nu mai permite Japoniei să măcelărească balene
Suntem mândri de lunga istorie a comunității noastre în lupta pentru protejarea oceanelor și incredibilei vieți marine pe care o adăpostesc. Am intervenit în momente de maximă importanță și am folosit puterea populară pentru a schimba lucrurile cu adevărat. Hai să facem același lucru și acum!

Plini de speranță semnează:

Luca, Nic, Lisa, Danny, Carol, Ricken și întreaga echipă Avaaz

MAI MULTE INFORMAȚII

Japonia, criticată la summitul internațional pentru încălcarea legislației privitoare la vânătoarea de balene (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2016/oct/20/japan-to-face-criticism-at-international-summit-for-flouting-whaling-ban-iwc

Australia vrea să oprească ”vânătoarea de balene în scopuri științifice” (SBS)
http://www.sbs.com.au/news/article/2016/10/21/australia-wants-scientific-whaling-ended

Adevărul despre vânătoarea de balene ”în scopuri științifice”
http://www.ifaw.org/united-states/our-work/whales/truth-about-%E2%80%98scientific%E2%80%99-whaling 

Japonia ucide 200 de balene Minke (National Geographic)
http://news.nationalgeographic.com/2016/03/160325-Japan-whaling-minke-whales-Antarctica/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu