joi, 20 octombrie 2016

Începe primul proces al lui Oprea. Dosarul Limuzină și Jacuzzi pentru d-nul ministru

Camera preliminară a admis probațiunea în Dosarul Limuzina-Jacuzzi, în care fostul ministru de Interne și vice-premier Gabriel Oprea este acuzat de deturnare de fonduri. După respingerea definitivă a cererilor și excepțiilor ridicate de către Oprea și ceilalți inculpați, procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție poate începe.
Gabriel Oprea este judecat în acest dosar pentru că ar fi aprobat cumpărarea unei mașini de lux (un Audi A8 a cărui preț minim de ofertă trece de 80.000 de euro) din banii destinați operațiunilor secrete ale DIPI (serviciul de informații al MAI), mașină pe care a folosit-o exclusiv.

Potrivit DNA, ”la data de 13 iulie 2015, Oprea Gabriel, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul suspecților Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă și Pavel Gabriel-Nicolae, șef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor. Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție. Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. În perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus”, se arată în comunicatul DNA.
Mai mult, procurorii DNA spun că în sediul Ministerului, şeful de la interne avea canapele noi, dar şi un jacuzzi, cumpărate tot din banii pe care ministerul ar fi trebuit să-i cheltuiască pentru combaterea corupţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu