vineri, 21 octombrie 2016

Editorial. Totul are un preţ !

                                        de Gelu DRAGOŞ  
 Poetul Naţional pe lângă faptul că ne-a lăsat o operă lirică impresionantă a fost şi un ziarist de excepţie iar prin condeiul lui acid a lovit în cei care nu-şi iubesc neamul şi valorile perene româneşti. S-a afirmat despre el că a fost ultranaţionalist, xenofob, reacţionar, extremist, antisemit. Unii l-au descris drept alcoolic şi afemeiat. Şi totuşi pentru mine şi milioane de români, lucidul voievod al cuvântului Eminescu este EMINESCU! Am făcut această scurtă introducere pentru a vă spune că Mihai Eminescu a fost şi un susţinător al Bisericii Ortodoxe Române. În acest sens a scris în ziarul “Timpul” din 2 februarie 1879 că:„Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit şi a unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil, încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit în mod egal de înghiţirea printre poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cine-o combate pe ea şi ritualurile ei poate fi cosmopolit, socialist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e”.
Fiind un vizionar, acesta continuă ideea, trei ani mai târziu, pe 14 august 1882 : „Dispreţuind Biserica noastră naţională şi înjosind-o, atei şi francmasoni cum sunt toţi, ei ne-au lipsit de arma cea mai puternică în lupta naţională; dispreţuind limba prin împestriţări şi prin frazeologie străină, au lovit un al doilea element de unitate; despreţuind datinele drepte şi vechi şi introducând la noi moravurile statelor în decadenţă, ei au modificat toată viaţa noastră publică şi privată în aşa grad încât românul ajunge a se simţi străin în ţara sa proprie. Odinioară o Biserică plină de oameni, toţi având frica lui Dumnezeu, toţi sperând de la El mântuire şi îndreptându-şi vieţile după învăţăturile Lui. Spiritul speculei, al vânătorii după avere fără muncă şi după plăceri materiale a omorât sufletele. (…) Biserica lui Mateiu Basarab şi a lui Varlaam, Maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei şi unitatea etnică a poporului, ea care domneşte puternică dincolo de graniţele noastre şi e azilul de mântuire naţională în ţări unde românul nu are stat, ce va deveni ea în mâna tagmei patriotice? Peste tot credinţele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână-n mână cu sărăcia claselor lucrătoare, ameninţă toată clădirea măreaţă a civilizaţiei creştine.”
Şi iată-ne astăzi, în anul de graţie 2016, conduşi de un preşedinte “neamţ” fără copii (nu-i vina Domniei sale, doamne-fereşte) dar cu prea multe case din salariu de profesor (e vina Domniei Sale cum le-a obţinut!) şi un guvern “tehnocrat” care, împreună, au început un asalt concertat împotriva Bisericii Ortodoxe Române, a credincioşilor şi împotriva valorilor naţionale în ultimă instanţă. Nu e de ajuns ca România să fi devenit “groapa de gunoi” a U.E., o subcolonie a intereselor economice marilor puteri şi a Bruxellului, ea trebuie să se alinieze şi pe latură spirituală occidentului. În acest sens Klaus Werner Iohannis a declarat, de la Palatul Cotroceni, înaintea plecării la summitul U.E.-Canada, privind modificarea Constituţie în ceea ce priveşte INTERZICEREA CĂSĂTORIILOR ÎNTRE PERSOANE DE ACELAŞI SEX că:”Trebuie să revenim la ceea ce se numeşte toleranţă şi acceptarea celuilalt” adăugând că nu susţine “fanatismul religios”. Meşteşugite şi perverse vorbe! Poate că nu greşesc făcând legătura între declaraţia preşedintelui şi faptul că un episcop ortodox (IPS Teodosie) e pus sub control judiciar, pentru prima dată în istoria de secole a României, urmând să-i fie puse cătuşele şi băgat la puşcărie cu infractorii de rând! Cred că prin aceasta preşedintele Iohannis dă un semnal clar şi dur BOR-ului şi face calea mai uşoară adepţilor deputatului independent Remus Cernea pentru oficializarea căsătoriilor gay. Doamne, cât m-am săturat de “valorile occidentale”.
Şi totuşi nu toţi în ţara asta sunt smintiţi! În cadrul unei postări pe Facebook, pastorul baptist, Viorel Iuga, i-a cerut preşedintelui Klaus Werner Iohannis să se pronunţe pe tema revizuirii Constituţiei, prin care să se stabilească în legea fundamentală că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi, cum este prevăzut în prezent şi i-a trimis o scrisoare deschisă:
"Domnule preşedinte Klaus Iohannis,
Aţi auzit-o de mai multe ori în ultima perioadă. Cei care v-au respectat şi v-au votat s-au săturat de fapte care nu se văd. Ne-aţi promis fapte, dar nu le vedem. Vă vedem în delegaţii, vă vedem la întâlniri despre care nu ştim cu ce ne avantajează, dar nu vedem fapte pentru binele poporului român. Poporul acesta are nişte valori pe care cred că le cunoaşteţi sau ar trebui să le cunoaşteţi. Poporul acesta v-a oferit un vot pentru schimbări în bine. Poporul român a aşteptat şi continuă să aştepte ceva de la dumneavoastră. Vă spunem sincer că ne-am cam săturat de absenteism. Chiar dacă ne-aţi promis fapte, vă rugăm frumos să începeţi cu nişte vorbe.
În calitate de preşedinte al României, vrem să spuneţi clar şi răspicat ca că sunteţi de partea familiei, că sunteţi de partea normalităţii şi că nu doriţi să lăsaţi în urma mandatului o ţară cu mai multe păcate legalizate.
Pentru că NU ne putem permite să nu fim sinceri, v-o spunem direct: Dacă nu ieşiţi dumneavoastră să vă exprimaţi pro creştinism, vom ieşi noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră. Ne întrebaţi cine nu vă permite absenteismul, tăcerea? În primul rând nu ni-l permite niciunuia Dumnezeu. El este Creatorul familiei şi nu ne permite să facem din ea ce dorim noi. El este Creatorul legilor corecte şi nu ne permite să le folosim greşit. El este Creatorul Bisericii şi nu îi permite să fie şi să facă ce vrea ea. El este Stăpânul Universului şi nu ne permite să îl profanăm cum dorim.
De altă parte, oricât de neplăcut ar suna, vrem să vă spunem că nu vă permitem nici noi, cetăţenii acestei ţări. Câtă vreme suntem aici, câtă vreme suntem cetăţeni care iubim ţara, muncim, ne plătim dările, ne împlinim îndatoririle, câtă vreme vrem să rămânem aici nu vă putem permite să ignoraţi sau chiar să vă bateţi joc de credinţa noastră, de convingerile noastre şi de valorile noastre. Dacă nu vă pasă de noi, nici nouă nu ne va păsa.
Ne rugăm pentru binecuvântarea dumneavoastră, dar şi pentru curajul de a fi de partea adevărului şi de a-l mărturisi indiferent de riscuri”.
Nu doresc să fac pe inteligentul, dar soluţia pentru cei cu probleme la “mansardă” e ceea ce a făcut fostul prezentator TV Leonard Miron, adică să se căsătorească şi să locuiască într-o ţară unde legislaţia permite, Anglia sau Olanda de exemplu, iar Grădina Maicii Domnului să rămână neîntinată!
Dar iar mă-ntorc şi zic, intrarea României în Uniunea Europeană (deşi nu era pregătită şi mulţi români nu doreau această aderare) are un preţ. Scump. Iată unul dintre ele…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu