miercuri, 28 septembrie 2016

Vasile Blaga demisionează de la conducerea PNL

Vasile Blaga, anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an.
Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, este acuzat de trafic de influenţă şi că ar fi primit 700.000 de euro pentru finanţarea PDL, împreună cu Gheorghe Ştefan (Pinalti), fostul primar de la Piatra Neamţ, condiţionând firmei de IT Romsys câştigarea unor contracte cu o companie naţională de energie de remiterea unui comision de 10% până la 25% din valoarea contractelor. Totodată, Pinalti este acuzat că i-a condiţionat menţinerea în funcţie a directorului companiei de stat de acordarea contractelor către Romsys.
Vasile Blaga a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, după ce a fost audiat pentru mai bine de două ore, la DNA Ploieşti. În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal şi fostul edil din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, dar şi fostul administrator al companiei de IT Romsys, Horaţiu Berdilă. „O să îmi dovedesc nevinovăţia", a declarat Blaga la ieşirea de la DNA.
 
Vasile Blaga, anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an.
 
„În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a anunţat Vasile Blaga, printr-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.
 
Vasile Blaga, copreşedintele PNL, audiat miercuri, la sediul DNA Ploieşti, într-un dosar de corupţie, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX. Vasile Blaga a ieşit din sediul DNA Ploieşti după circa două ore de audieri şi a declarat că a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu