miercuri, 14 septembrie 2016

Profesorii cu vechime beneficiază de reducerea normei săptămânale

Senatul a decis reducerea normei saptamanale pentru profesorii cu vechime de 25 de ani in invatamantul preuniversitar.
Personalul didactic de predare si de instruire practica din invatamantul preuniversitar cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, beneficiaza de reducerea normei didactice cu doua ore saptamanal, fara diminuarea salariului, prevede o propunere legislativa adoptata marti de Senat si care modifica Legea educatiei nationale.
Presedintele Comisiei pentru invatamant din Senat, Ecaterina Andronescu, considera ca propunerea legislativa reprezinta "o reparatie in privinta normelor cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar".
 Ea a explicat ca prevederea este reglementata in prezent, dar cu mentiunea ca aplicarea ei este conditionata de incadrarea in bugetul local, motiv pentru care nu toate cadrele didactice mentionate beneficiau de aceasta reducere cu doua ore a normei de predare.
"Nu e normal sa avem diferente intre judetele tarii", a spus Andronescu in urma cu o saptamana la dezbaterea propunerii legislative in plenul Senatului.
Initiatorul propunerii legislative, senatorul ALDE Cristiana Anghel, a subliniat ca prin aceasta lege se pot crea noi locuri de munca in invatamant pentru tineri.
Senatul a adoptat, in calitate de for decizional, propunerea legislativa privind modificarea art.262 alineatul (3) din Legea educatiei nationale nr.1/2011 cu 99 voturi pentru si o abtinere.


                                                                         Autor: Alexandra BANU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu