vineri, 16 septembrie 2016

Prefectul judetului prezent in Bucuresti la sustinerea orasului Baia Mare la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021



          Joi, 15 septembrie 2016, prefectul judetului Maramures, Sebastian Mihai Luput, a facut parte din echipa de sustinere, in fata juriului, a candidaturii orasului Baia Mare la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021.
          “Implicarea Institutiei Prefectului- Judetul Maramures in sprijinirea acestui proiect,  are ca scop dezvoltarea turismului la nivelul intregului judet, cresterea calitatii produselor si serviciilor locale, promovarea antreprenoriatului, spiritul de initiativa si creativitatea.
          Ne dorim sa fie un proces de transformare pe termen lung pentru orasul Baia mare, pentru judetul Maramures si regiunea Nord- Vest. Avem convingerea ca acest titlu nu este doar despre arta si spectacol, ci si o oportunitate pentru orase, regiuni si Europa in ansamblul ei, de a-si imbunatati economia, calitatea vietii cetatenilor, cultura fiind o sansa de dezvoltare sustenabila”, a mentionat prefectul judetului.
          Etapa decisiva a competitiei Capitala Europeana a Culturii 2021 este organizata de Ministerul Culturii, iar cele patru orase preselectate isi sustin prezentarile in fata unui juriu de experti independenti.
          Orasul recomandat pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021 in Romania va fi anuntat vineri, 16 septembrie 2016, in cadrul unei conferinte de presa.
          Mult succes Baia Mare!

Institutia Prefectului- Judetul Maramures



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu