vineri, 16 septembrie 2016

Orasul Timisoara a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii 2021

Orasul Timisoara a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii (CEaC) 2021, a anuntat un juriu international delegat al Uniunii Europene, vineri, 16 septembrie 2016, intr-o conferinta de presa organizata la Bucuresti, la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei.
In cursa s-au mai aflat orasele Bucuresti, Cluj-Napoca si Baia Mare.

La prezidiu s-au aflat Steve Green - presedintele juriului European Capital of Culture (ECoC), Karel Bartak - seful departamentului de Cultura din cadrul Comisiei Europene si Corina Suteu - Ministrul Culturii din Romania, precizeaza News.ro.

Ministrul Culturii Corina Suteu a vorbit in deschiderea conferintei de presa. "Cultura este cea care genereaza un sens al apartenentei Romaniei la Europa, iar diversitatea culturala este cea care ne tine impreuna", a spus Corina Suteu.

"Programele celor patru orase candidate la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021 au fost inovative, competitia fiind una tensionata", a declarat Karel Bartak. "Acest concurs se bazeaza pe dialogul intercultural, pe deschiderea oraselor europene catre lume, iar sectoarele culturale si creative au reusit sa reziste in aceste vremuri tulburi pe care le traverseaza Europa in fata altor ramuri economice", a adaugat el.

"Este un titlu care ramane pe viata, nu doar pentru un an", a declarat Steve Green, inainte de a anunta numele orasului castigator.

Oficialii europeni au felicitat toate cele patru orase candidate, conceptul comun al dosarelor fiind dorinta de a crea o punte intre culturile europene. 

Orasul desemnat castigator, Timisoara, va primi din partea UE si un premiu de 1,5 milioane de euro. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu