sâmbătă, 17 septembrie 2016

COMUNICAT AFR

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
office@alianta-familiilor.ro
                                                                                                   15 septembrie 2016
IDEILE INTOLERANTE ALE LUI YOSSI NEHUSHTAN

Yossi Nehushtan e profesor de drept la Universitatea Keele din Marea Britanie dar promoveaza idei periculoase. E un exemplu  agresiv al secularismulul irational al zilelor noastre. Anul acesta a publicat una din cele mai anti-religioase (si am putea zice anticrestine) carti pe care, in opinia noastra, secularismul le-a produs in ultimele decenii. Titlul ei e suficient sa intelegi ideile periculoase ale acestui autor: Intolerant Religion in a Tolerant-Liberal Democracy ("Religia intoleranta si democratia tolerant-liberala") Premiza cartii e ceea ce titlul spune - religia e intoleranta prin natura ei, societatea cladita pe valori religioase (toate intolerante in opinia lui) trebuie reformata, si democratia liberala si toleranta trebuie sa interzica religiile intolerante si manifestarile "intolerante" ale religiei.


Cu toate ca Nuhushtan foloseste un termen larg pentru a defini religia, argumentele lui sunt focalizate asupra celor trei mari religii contemporane: crestinismul, iudaismul si islamul. Islamul Nehustan nu il cunoaste nici nu-l intelege, cu toate ca pretinde sa-l cunoasca. Iudaismul ii este cunoscut, Nehushtan fiind evreu. Dar crestinismul il cunoaste si intelege doar partial. Facem afirmatia asta pentru ca isi expune cunostintele despre crestinism din auzite, adica din ce au scris altii despre crestinism dintr-o perspectiva similara: crestinismul prin definitie e intolerant. Budismul nu e inclus in studiul lui Nehushtan pentru ca nu-l intelege si nu-l poate explica. Ca atare, inamicul numarul unu pe care se axeaza Nehushtan si asupra caruia isi focalizeaza furia lui este crestinismul.

Din nefericire, auzim din partea lui Nehushtan ce auzim din partea majoritatii intelectualilor occidentali privind crestinismul: Biblia e o carte intoleranta, nu un text relevat ori inspirat ori de natura divina. Pe acest argument Nuhustan isi cladesre restul ideilor. Biblia si invataturile crestine nefiind de origine divina, zice el, textele crestine codifica prejudiciile intolerante ale crestinilor. De aceea cretinismul traditional, in opinia lui, este intolerant si irational.

Ce-i de facut, se intreaba el? Pentru Nehushtan toleranta si secularismul sunt sunt valorile supreme contemporane, cele mai valoroase cunoscute in istoria umanitatii si ca atare ele trebuie protejate cu orice pret si de oricare amenintare ideologica ori tentatie subversiva. Protejarea tolerantei si secularismului impune, deci, zice el, combaterea religiilor intolerante prin masuri autoritare puse la dispozitia statului secular.

Nehushtan nu e timid in afirmatiile lui. Religiile intolerante, valorile religioase intolerante, libertatea de constiinta pentru persoanele religioase nu trebuie acomodate in societatea seculara. Pentru a-si construi argumentul intolerantei impotriva crestinismului si a religiei in general, Nehushtan face referinte constante la faptul ca valorile traditionale si religioase nu sunt compatibile cu valorile relovolutiei sexuale contemporane. Exemplul pe care Nehushtan il da din nou si din nou e opozitia religiei, in special al crestinsimului, fata de homosexualitate si practicile sexuale imorale. Asta e dovada ultima, in opinia lui, a intolerantei religiei si a crestinismului. In consecinta, religia nu poate fi acomodata cind e vorba de conflictele intre drepturile "minoritatilor" sexuale si religie ori crestinism. Autoritatile publice trebuie constranse sa actioneze impotriva convingerilor religioase ale functionarilor publici, si daca refuza, concedierea lor e justificata. Libertatea de constiinta a persoanelor religioase cind e vorba de avort ori eutanasie nu trebuie recunoscuta atita timp cit statul secular, in numele drepturilor omului, recunoaste avortul  ori eutanasia ca drepturi al omului.

Ideile lui Nehushtan sunt nu doar periculoase, ci foarte periculoase. Din fericire intelectualii, politicienii si jurnalistii care gandesc ca el sunt multi si influenti, cruciati, am putea spune, al razboiului rece al secularismului impotriva religiei si a persoanelor religioase.

Ideile periculoase ale lui Nehushtan sunt listate, explicit si pe intelesul tuturor, in introducerea cartii: "The main arguments of the book are, first, that illiberal intolerance should not be tolerated in a tolerant-liberal democracy; secondly, that there are meaningful, unique links between religion and intolerance, and between holding religious beliefs and holding intolerant views (and acting upon these views); thirdly, that the religiosity of a legal claim is normally a reason, although not necessarily a prevailing one, to reject that claim." ("Argumentele principale ale cartii sunt, in primul rind, ca intoleranta iliberala nu trebuie tolerata intr-o democratie tolerant- liberala; in al doilea rind, ca exista legaturi unice si semnificative intre religie si intoleranta, si intre valorile religioase si pozitiile intolerante; in al treilea rind, ca religiozitatea unei pozitii este, in mod normal, un motiv pentru a o respinge")

DECLARATIA DE LA TIMISOARA – Va rugam semnati!

Buna dimineata! Continuam si luna aceasta, asa cum am facut-o si in anii trecuti, campania de semnaturi in sprijinul Declaratiei de la Timisoara. A mai trecut un an de la ultimul apel pentru semnarea Declaratiei de la Timisoara, o declaratie a constiintei crestine. Pe 21 august s-au implinit cinci (5) ani de cind a fost lansata si de atunci a fost semnata de peste 11.000 de persoane. Acum o saptamina am reinnoit apelul de a fi semnata. De atunci a mai fost semnata de peste 500 de persoane si am ajuns la 11.700 de semnaturi. Dorim sa ajungem la peste 12.000 de semnaturi in urmatoarele citeva zile. Nu mai este mult. Socotim potrivit sa re-lansam anual Declaratia dand astfel posibilitatea multora dintre d-tra si noilor nostri cititori sa o semneze. Semnarea ei, dar mai ales cunoasterea punctele ei esentiale, este de o importanta care nu necesita explicatii.

Traim in vremuri tulburi cind valorile sunt asediate, trivializate si se schimba la viteza luminii. Spre rau. Este deci important si necesar sa ne re-amintim periodic de principiile fundamentale si punctele cardinale valorice care sunt comune tuturor crestinilor din Romania si mai ales sa afirmam valorile crestine in viata publica a Romaniei. Declaratia afirma adevarurile si valorile fundamentale pentru care miscarea pro-familie si pro-viata din Romania militeaza de ani de zile. Va rugam, deci, cititi Declaratia, semnati-o si dati-o la cit mai multi altii sa o semneze. Sprijiniti eforturile noastre semnind Declaratia! Haideti, deci, in citeva zile sa trecem peste 12.000 de semnaturi!

CUM SE SEMNEAZA DECLARATIA?

Semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php si semnati Declaratia. Dupa aceea veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura dvs. nu vor apare in lista semnatarilor.Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba englaza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”) 

Important: Declaratia accepta doar o singura semnatura de adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceeasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.”   

Rugaminte: Va rugam semnati Declaratia cu numele intreg nu doar cu initiale. Va multumim.


Rugaminte: Va rugam postati si publicati peste tot apelul nostru pentru semnarea Declaratiei de la Timisoara, inclusiv linkul petitiei.

CAUTAM VOLUNTARI - UN NOU SITE AFR DESPRE TRANSGENDERISM

Pentru a contracara explozia revolutiei transgenderiste din ultimii ani, AFR doreste sa lanseze un site web specializat pe informatii despre transgenderism. Romania si familiile noastre au nevoie de un astfel de site. Deja avem un site web anti-pornografie si unul anti-prostitutie. Dorim sa lansam si unul care atentioneaza asupra daunelor transgenderismului, o ideologie si doctrina extrem de periculoasa care victimizeaza. Deci, cautam vountari care sa ne ajute sa lansam acest site, web designers, si web administrators. Deja avem un voluntar, dar avem nevoie de mai multi. Cei interesati sunt rugati sa ne contacteze la office@alianta-familiilor.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu