vineri, 26 august 2016

Turcia a inaugurat un nou pod peste Strâmtoarea Bosfor, finalizat în doar trei ani de zile

Turcia a inaugurat, vineri, un nou pod peste Strâmtoarea Bosfor, în zona Istanbul, un proiect în valoare de trei miliarde de dolari finalizat în doar trei ani, informează site-ul publicaţiei Daily Sabah.
Lucrările de construire a Podului "Yavuz Sultan Selim" au început pe 29 mai 2013, iar ceremonia de inaugurare a avut loc vineri, 26 august.
Al treilea pod peste Strâmtoarea Bosfor, între părţile europeană şi asiatică ale Turciei, a costat aproape trei miliarde de dolari şi reprezintă un segment esenţial al Autostrăzii Marmara-Nord.
Podul "Yavuz Sultan Selim" a fost inaugurat în prezenţa preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a premierului Binali Yildirim şi a preşedintelui Parlamentului, Ismail Kahraman.
"Nu este un simplu pod. Are opt benzi de autostradă şi două sensuri de cale ferată pe mijloc, fiind cel mai lat pod suspendat din lume. De asemenea, este cel mai înalt pod suspendat din lume, având punctul cel mai înalt la 322 de metri", a notat premierul Binali Yildirim.
În zona metropolitană Istanbul există alte două poduri peste Strâmtoarea Bosfor - Podul "Martirilor de la 15 Iulie" şi Podul "Fatih Sultan Mehmet". Sursa Mediafax

                                                                                          C.L.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu