miercuri, 17 august 2016

PROGRAMUL "SCOALA ALTFEL" VA FI MODIFICAT. METODOLOGIA ESTE IN DEZBATERE PUBLICA

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice lanseaza in dezbatere publica proiectul Metodologiei de organizare a programului national "Scoala altfel".
Programul national "Scoala altfel" este un spatiu de experimentare in care atat cadrele didactice, cat si elevii sunt incurajati sa isi manifeste creativitatea si sa lege intr-un mod atractiv teoria cu aplicatiile ei din viata de zi cu zi, invatarea cu preocuparile individuale intr-un context favorabil dezvoltarii socio-emotionale.
Ministerul Educatiei propune ca programul "Scoala altfel" sa se desfasoare in anul scolar 2016-2017 pe o perioada de 5 zile consecutive lucratoare.
Acesta poate fi derulat pe baza unei planificari ce ramane la decizia fiecarei unitati de invatamant, conform OMENCS 4577/2016 privind structura anului scolar 2016 - 2017.
Metodologia va fi pilotata in anul scolar 2016-2017 la solicitarea operatorilor economici interesati, intr-o serie de unitati de invatamant stabilite in urma dialogului dintre scoli si operatorii economici.
Conceptul propus prevede, printre altele, implicarea integrala a agentului economic in procesul de formare profesionala a elevilor, dar si in deciziile luate in consiliul de administratie al scolii, precum si acordarea de stimulente financiare elevilor sub forma „bursei profesionale”.
Obiectivul programului este dezvoltarea competentei de invatare si a abilitatilor socio-emotionale in randul copiilor prescolari/elevilor. In cadrul acestui program, cadrele didactice vor proiecta, testa si evalua abordari eficiente pentru dezvoltarea acestor competente si abilitati.
Propunerile pentru completarea/imbunatatirea programului "Scoala altfel" pot fi trimise pe adresa de email catalina.chendea@edu.gov. ro pana pe data de 22 august.
Proiectul de metodologie supus dezbaterii publice reglementeaza organizarea si functionarea invatamantului profesional de tip dual, de stat, pentru nivelul 3 din Cadrul National al Calificarilor, in conditiile legii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu