duminică, 21 august 2016

J.O. RIO 2016: Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal! Neymar iarăşi fantastic!

Echipa de fotbal a Braziliei a cucerit, duminică, medalia de aur la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, după o victorie obţinută la loviturile de departajare împotriva Germaniei. Meciul s-a jucat pe celebrul stadion Maracana, în faţa a 78.000 de spectatori.
La loviturile de departajare, celebrul Neymar a marcat golul victorios. De altfel, atacantul în vârstă de 24 de ani a dat şi singurul gol al Braziliei în timpul regulamentar, după o lovitură liberă executată de la 25 de metri, în minutul 26. Germania avea să egaleze în minutul 59, prin căpitanul Max Meyer, care a înscris din interiorul careului.
La penalty-uri au marcat toţi, cu excepţia neamţului Nils Petersen. Pentru Brazilia au înscris Augusto, Marquinhos, Rafinha, Luan şi Neymar, în timp ce pentru Germania au transformat Ginter, Gnabry, Brandt şi Sule.
"Este unul dintre cele mai frumoase momente din viaţa mea", a afirmat Neymar, citat de BBC, după ce şi-a adjudecat aurul olimpic alături de naţionala Braziliei.
Brazilia: Weverton - Zeca, Marquinhos, Caio, Santos - Walace, Augusto - Gabriel Barbosa (F. Anderson 70', Luan, Gabriel Jesus (Rafinha 95') - Neymar. Selecţioner: Rogerio Micale.
Germania: Horn - Toljan, Ginter, Sule, Klostermann - L. Bender (Promel 67'), S. Bender - Brandt, Meyer, Gnabry - Selke (Petersen 76'). Selecţioner: Horst Hrubesch.
Bronzul olimpic i-a revenit naţionalei din Nigeria, care a trecut de Honduras în finala mică a competiţiei, scor 3-2.
Notă. Echipa României nu s-a mai calificat de peste 50 de ani la Jocurile olimpice! Ce trist!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu