marți, 16 august 2016

GUVERNUL A ADOPTAT NORMELE METODOLOGICE PENTRU SALARIZAREA PERSONALULUI DIN INVATAMANT

Guvernul a aprobat joi metodologia prin care se calculeaza drepturile salariale reglementate prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.20/2016.

Executivul a stabilit drepturile salariale, incepand cu august 2016, pentru personalul didactic de predare, de conducere, indrumare si control si pentru personalul didactic auxiliar din invatamantul de stat.

Actul normativ stabileste, pentru personalul didactic de predare din invatamantul preuniversitar, salariile de baza de care beneficiaza incepand cu luna august, salarii care includ salariile de incadrare aferente functiei, gradului didactic, transei de vechime in invatamant si sporul de vechime in munca pe gradatii.

Normele metodologice clarifica si modul in care se calculeaza salariile de baza pentru personalul didactic de conducere, de indrumare si control din invatamantul preuniversitar, incluzand salariile de incadrare aferente functiei, gradului didactic, transei de vechime in invatamant, indemnizatia de conducere si sporul de vechime in munca calculat la nivel maxim.

Actul normativ aduce clarificari atat in ceea ce priveste vechimea in invatamant, cat si salarizarea personalului didactic nou angajat.

Normele metodologice expliciteaza modul cum se stabilesc drepturile salariale pentru personalul didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar, dar si pentru personalul didactic de predare, didactic auxiliar si de conducere din invatamantul superior/universitar.

Guvernul a aprobat, in data de 8 iunie 2016, Ordonanta de Urgenta nr.20, pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Actul normativ a reprezentat rezultatul consultarilor in cadrul mai multor intalniri cu reprezentanti ai tuturor familiilor ocupationale.

                                                                   Autor: Banu Alexandra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu