miercuri, 17 august 2016

Colţul specialistului - dr. Iulian COZA

Top alimente care combat anemia

 Cu anemia nu este de gluma niciodata pentru ca poate degenera in situatii extrem de neplacute pentru orice persoana. De la lesin si pana la imbolnaviri grave, anemia este primul semn ca ceva trebuie modificat in alimentatie.
Alegem spanacul in primul rand. Cu toate ca multi spun ca nu contine chiar atat de mult fier, nu neglijam faptul ca in spanac se gasesc fier si vitamine extrem de importante pentru a lupta impotriva anemiilor. Fierul nu este totul.
Folositi cu incredere si sfecla rosie pentru ca lupta in mod memorabil cu anemiile. Este o leguma bogata in fier, ajuta la inmultirea celulelor rosii din sange, combate anemia, lupta cu virusii si bacteriile.
De asemenea, pentru anemie este recomandat si consumul de oua, in special galbenus insa si albus. Nu neglijati faptul ca un ou poate sa va furnizeze cantitatea de fier, calciu, magneziu si zinc de care aveti nevoie pentru a tine orice forma de anemie departe.
Mare atentie la acidul folic. Daca exista o carenta de acid folic, atunci apare si anemia.
Varza este foarte importanta pentru ca lupta si ea imptriva anemiilor.
 Adauga in alimentatia ta si brocoli, chiar daca nu este leguma preferata. Stim ca poate avea un gust usor salciu. Unii spun ca are gust oribil si atunci o evita cu desavarsire.
In tot acest timp, medicii si nutritionistii ne recomanda sa o includem in alimentatia noastra, chiar daca este in omleta, la aburi, in tocanite sau maruntita in salate.
Un alt aliment bun pentru a combate anemia este lintea. Alaturi de linte iti recomandam si mazare, fasole verde si alte legume sanatoase.
Evident, nu pe ultimul loc se afla carnea rosie. Ofera organismului fierul de care are nevoie pentru a tine piept si celor mai agresive forme de anemie.
Cu toate acestea, nu uitati faptul ca niciun exces nu face bine organismului.


Sursa SuntFericita

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu