vineri, 29 iulie 2016

Ziua Imnului Național a fost marcată în Baia Mare



Ziua Imnului Național al României a fost marcată vineri, 29 iulie, în Baia Mare, printr-o ceremonie publică desfășurată în Piața Tricolorului, pe platoul Palatului Administrativ. Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului- Judeţul Maramureş, Primăria municipiului Baia Mare şi Garnizoana Baia Mare, și prezentat de Ioana Teodorescu, consilier în cadrul Cancelariei Prefectului.
          Manifestarea a început cu  prezentarea onorului subprefectului judeţului Maramureş, Alexandru Bondrea, salutul drapelului de luptă şi  trecerea în revistă a Detasamentului de Onoare. Binecuvântarea  şi rugăciunea  pentru poporul român au fost oficiate de preotul militar Achim Daniel. Clara Guseth, directorul Direcției Județene Maramureș a Arhivelor Naționale, a vorbit despre istoricul și semnificația Zilei Imnului Național al României.

          Subprefectul Alexandru Bondrea a rostit o alocuțiune, precizând, printre altele: “Sunt 26 de ani de când, eliberați de dictatură, ne simțim liberi să rostim versurile acestea profund patriotice. Imnul Național, chiar dacă nu este deloc “tânăr”, trezește și azi emoțiile celor care îl cântă sau îl ascultă. La diferite ocazii, de la competițiile sportive la ceremoniile oficiale, ''Deșteaptă-te române!'' are puterea de a crea între români legături invizibile, o anumită solidaritate, și de a potența sentimentul apartenenței la același neam. Simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului, Imnul Național își îndeplinește cu prisosință menirea, aceea de a fi reprezentativ și de a fi unanim acceptat de poporul care l-a adoptat. Iar noi avem datoria de a-l cânta cu mândrie și respect în ocazii precum cea de azi.” 
În continuare, au rostit discursuri Doru Ioan Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș și Marinel Rob, primarul interimar al Municipiului Baia Mare. În cinstea Zilei Imnului Național, dar și pentru a marca 12 ani de activitate, Fanfara Municipală (dirijor, Florian Mătăsaru; solistă, soprana Cristina Ioan) a susținut un moment muzical. Apoi, alături de fanfară, întreaga asistență a intonat Imnul Național.
Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Detașamentului de Onoare.


Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu