duminică, 31 iulie 2016

Simona Halep şi Monica Niculescu, învinse în două seturi, în finala de dublu a turneului de la Montreal

Simona Halep şi Monica Niculescu au pierdut finala de dublu de la Montreal, după un meci foarte bun în faţa favoritelor numărul 4, rusoaicele Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina. Scor 3-6, 6-7, după ceva mai mult de o oră şi jumătate de joc.
Venită după succesul din turneul de simplu, Simona Halep nu a putut face "dubla" la Rogers Cup, însă ea şi partenera ei, Monica Niculescu, s-au ridicat la înălţimea adversarelor, mult mai experimentate.
Echilibrul primului set s-a rupt la scorul de 4-3 în favoarea rusoaicelor, care au făcut break-ul şi apoi şi l-au consolidat pentru câştigarea setului.
Actul secund a început slab pentru Simona şi Monica. Româncele şi-au pierdut repede serviciul, dar au revenit, iar setul avea să se decidă în tie-break.
Echilibrul a continuat să fie prezent, însă, în cele din urmă, experienţa superioară a rusoaicelor a făcut diferenţa, iar Makarova şi Vesnina s-au impus cu 7-5.
Rusoaicele au primit un cec de 142.375 dolari şi 900 de puncte WTA, iar româncele au fost recompensate cu 71.920 dolari şi 585 puncte WTA.
Niculescu venea după un titlu cucerit la Washington în proba de dublu, alături de belgianca Yanina Wickmayer, şi ocupă locul 23 în ierarhia mondială de dublu, cea mai bună clasare a sa, care se va îmbunătăţi azi, 1 august.
Monica Niculescu rămâne cu 6 titluri WTA la dublu şi cu 13 finale pierdute. Pentru Simona Halep a fost prima finală de dublu jucată în circuitul WTA.


                                                                                              C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu