sâmbătă, 30 iulie 2016

Lotul de înot al României pentru Rio de Janeiro


Echipa olimpica de inot a României a participat la ceremonia de prezentare a ţinutelor olimpice. Cu acest prilej, la Palatul Cotroceni, componenţii echipei de înot au imortalizat momentul printr-o poza de grup. În imagine sunt Norbert Trandafir, Marius Radu, Daniel Macovei, Robert Glinta, Alin Coste, Ana Dascal, antrenorii Adrian Gherghel si Ovidiu Galeru, dar şi preşedintele FR de Natatie si Pentatlon Modern, Camelia Potec.
În componenţă se regăsesc şase sportivi şi trei oficiali. Robert Glinta este liderul de valoare al lotului, el urmând să participe la probele de 100 si 200 metri spate. Tot în probe masculine individuale îi vom avea pe Norbert Trandafir la 50 metri liber si pe Marius Radu la 100 metri liber, speranţele noastre legându-se de ambitia si capacitatea fiecaruia de a se autodepasi in concursurile olimpice.
Stafeta masculina de 4X100 metri liber va aborda competitia in componenta Marius Radu, Alin Coste (sportiv născut în Baia Mare), Daniel Macovei şi Norbert Trandafir, această matrice neputând fi schimbată pe parcursul întrecerii olimpice.
De asemenea, graţie regulii „universality place”, la Jocurile Olimpice va participa şi Ana Dascal, care va lua startul în proba de 100 metri liber. Conform regulamentelor in vigoare, daca o tara are la startul intrecerilor olimpice numai baieti, atunci aceasta va avea dreptul si la o reprezentare in probele feminine. De aceasta speta s-a folosit si România, care astfel o are inclusa in ecuatia de Rio si pe tânara speranta a inotului feminin, Ana Dascal.
Lotul României va fi însoţit de către antrenorii Ovidiu Galeru şi Adrian Gherghel (directorul LPS Baia Mare). Sursa FR de Nataţie şi Pentlaton Modern

                                                                             Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu