marți, 28 iunie 2016

Te-ai întrebat vreodată de ce nu reuşeşti să ai mai mulţi bani?Iată câteva obiceiuri care te trag înapoi!

De multe ori deşi ţi se pare că munceşti foarte mult şi chiar ai la dispoziţie sume mari de bani tot nu reuşeşti să aduni nimic pentru că toţi banii tăi se irosesc în zadar.
Universitatea Brown a desfăşurat un amplu studiu referitor la modul în care oamenii cheltuie banii şi atitudinea pe care o au faţă de bani. Studiul s-a desfăşurat pe parcursul a 5 ani cu participarea a peste 150.000 de oameni.În urma studiului s-au putut contura o serie de obiceiuri pe care oamenii săraci le au, raportat la oamenii bogaţi.
Bugetul 
Potrivit cercetătorilor oamenii bogaţi îşi monitorizează bugetul acordând atenţie la toate detaliile. Aceştia vor şti întotdeauna pe ce au cheltuit fiecare bănuţ, având un plan dinainte stabilit.
Doar 20 % din persoanele sărace îşi calculează bugetul. Marea majoritate cheltuie banii rămaşi după achitarea diferitelor cheltuieli fără a ţine seama pe ce anume. Aşa se ajunge la situaţiile în care te întrebi a sfârşitul lunii pe ce ai cheltuit banii.
Rezervele 
93 % dintre oamenii bogaţi îşi fac constant câte o rezervă de bani pe care să o aibă la nevoie. Spre deosebire de aceştia, numai 5% dintre oamenii săraci îşi rezervă 10 % din venitul lunar în mod regulat.
Una din explicaţiile pe care au dat-o cei studiaţi a fost că 10 % reprezintă prea puţini bani care să fie puşi deoparte, în vreme ce o parte dintre participanţi au afirmat că au nevoie de cei 10 % pentru cheltuielile lunare.Problema este că, chiar dacă nu pui mulţi bani deoparte, tot o să ai o sumă de bani strânsă când o să ai nevoie, important e să fii constant în acţiunile tale.
Totalizările
77% dintre oamenii săraci sunt implicaţi în mod constant în activităţi de genul pariurilor sportive, bilete de loterie, curse de cai, jocuri de noroc, în vreme ce numai 6 % dintre oamenii bogaţi au astfel de activităţi.
Problema este că aceşti bani sunt risipiţi, fără ca cei săraci să beneficieze de ei în mod real. Dacă în loc să cheltuie banii pe nimicuri, ar aduna aceşti bani, într-un an s-ar putea trezi că au economist o sumă destul de frumuşică.
Al doilea serviciu
Marea majoritate a celor bogaţi fac orice pentru a-şi spori veniturile. Cei care nu au capital disponibil îşi vor lua un al doilea loc de muncă ca să îşi sporească veniturile. Persoanele bogate au tendinţa de a munci mai mult ca să aibă venituri considerabile cu care vor face, mai departe, investiţii profitabile.
Doar 6 % dintre persoanele sărace au un al doilea loc de muncă, fapt care ne indică motivul pentru care aceştia nu au resurse financiare disponibile.
Cheltuielile
Persoanele bogate nu se vor întinde mai mult decât e plapuma. Spre exemplu, chiar dacă îşi vor dori ceva mai scump, nu vor achiziţiona acel lucru dacă acest lucru înseamnă să ia un credit sau să îşi asume cheltuieli mai mari decât le este bugetul.
Persoanele sărace în schimb vor achiziţionat un obiect scump, care este peste puterea lor de cumpărare, chiar dacă aceasta înseamnă să îşi ia credite sau să se împrumute.

Cititul
Persoanele bogate studiază în principal tot ce este nou în domeniul în care activează pentru a fi la curent cu noutăţile. Persoanele sărace nu citesc deloc sau dacă citesc citesc literatura beletristică care nu are legătură deloc cu munca lor.
                                                             Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu