marți, 28 iunie 2016

Conducerea județului a primit vizita unor oaspeți din Ucraina

Luni, 27 iunie, prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, au primit vizita unei delegații din partea Inspectoratului Școlar din Teceu, Ucraina. Au fost prezenți: Șarcadii Vasylyna, inspector; Mațola Natalia, inspector; Kuț Marta, metodist; Kuzneț Larisa, directorul Școlii cu obiectiv extrașcolar; Pop Adriana, directorul Liceului din Slatina și Palajineț Mihailo, prim adjunct al Radei raionale de stat din Teceu. Ei au fost însoțiți de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș: inspectorii școlari generali adjuncți Cristina Buda, Gheorghe Andrasciuc și Camelia Bogdan. De asemenea, a fost de față cel care a organizat vizita, col. Mihai Cozma, președintele Asociației Boema OJT Baia Mare.
Oaspeții ucraineni au vizitat în prealabil Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, apoi municipiul Baia Mare, urmând ca marți, 28 iunie, să se îndrepte spre Sighetu Marmației, pentru a vizita Liceul “Taras Șevcenko”. Demersul lor are ca scop pregătirea terenului pentru viitoare colaborări, între Teceu și Maramureș, în domeniul educational.
Prefectul Sebastian Mihai Lupuț i-a asigurat pe oaspeți că vizita lor este aducătoare de bucurie și că Instituția Prefectului – Județul Maramureș este deschisă pentru viitoare colaborări, împreună cu ISJ Maramureș. Prefectul le-a spus celor prezenți că în prezent se află în stadiul de pregătire alte proiecte împreună cu partea ucraineană, cum ar fi o tabără, în Baia Mare, pentru copiii ucraineni afectați de război, precum și, în data de 24 iulie, la Sighetu Marmației, Festivalul Bunei Vecinătăți România – Ucraina.
Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, s-a arătat, de asemenea, bucuros ca în prima lui zi de muncă în noua funcție să aibă oaspeți din Ucraina. Acesta a rememorat experiențe avute cu partea ucraineană, și în special cu regiunea Ivano-Frankivsk, în mandatul trecut. El a afirmat că astfel de schimburi de experiență sunt extrem de benefice și le-a vorbit celor prezenți despre faptul că la momentul actual se redactează un suport de curs pentru învățarea, de către elevi, a Istoriei Maramureșului.
În final, oaspeții ucraineni au primit daruri simbolice și au fost invitați să revină în Baia Mare cât mai curând.


Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu