duminică, 22 mai 2016

Şeful culturii maramureşene dr. Ioan Marchiş este certat! Ca sa vedeti de cine...

Dupa indelungate cercetari suntem abia acum in masura sa va dezvaluim increngaturile fantastice si inimaginabile dintre familia Marchis si familia Chereches, pe spatele fraierilor de baimareni, taman buni de jumulit si de pus la plata.
O adevarata „famiglia” a prosperat dintr-o data in locul unde se agata harta in cui, in timp ce gloata era orbita cu zambete, inchinaciuni si temenele prin biserici, ca da bine la prostime, astfel incat nimeni nu mai vedea padurea de copaci.

Scolita in Italia ani buni, de unde s-a intors cu un plod in brate dupa ce – zice gura lumii - fostul sot s-ar fi trezit incornorat cu un proiectant anume si dupa ce si-a dus si sora acolo, ca sa urmeze  destin asemanator, dar musai sa obtina dubla cetatenie, Monica Marchis, puternic finantata din Italia s-a implicat in te miri ce afaceri prin locurile noastre.
De la proiectari (firmele Domus), la constructii (firmele Domus), pana la lavanda (Lavanda Flores), la restaurari, etc, etc
S-au intors din Italia multe romance, dar NICIUNA nu a avut atatia bani de investit dintr-o data ca Monica Marchis a noastra, in proiectari, in participari la toate proiectele posibile si imposibile, la construirea unui cartier de vile in Tautii Magheraus – si, va dati seama ce inseamna asta, bani pentru autorizatii, bani pentru achizitionarea de terenuri, bani pentru salariati, materiale de constructii, mana de lucru, proiecte etc – la lucrari de restaurari prin bisericile monument INCA gestionate de fratele ei, Ioan Marchis, INCA mare sef de trib la Cultura.
Mai nou, avem si orasul pur si simplu invadat de lavanda, dar despre asta am scris déjà.
Gura lumii zice ca ea ar fi unul din canalele prin care mafia italiana spala bani in Romania, dar asta nu NOI o putem demonstra, ci numai organele abilitate ale statului, care sunt singurele ce pot verifica sursa exacta de provenienta a banilor pe care ea ii cheltuie si ii investeste cu atata naturalete, astfel devenind si un fel de starleta locala, direct propulsata in asa zisa inalta societate a locului.
Ca sa ne facem cu adevarat intelesi, ca sa isi dea seama toata lumea – pana si Toma Necredinciosul – redam in subsolul acestor randuri si un articol publicat in data de 29 iunie 2009 de Nicolae Teremtus, din care rezulta clar increngaturile facute de Monica Marchis si fratele acesteia, sculptorul Ioan Marchis cu Primaria Baia Mare, din al carui buget se infrupta cu orice ocazie.
Au facut-o fie direct , „pe persoana fizica” - vorba lui Vanghelie - fie prin tot felul de asociatii si firme, care mai de care mai pompos denumite.
La randul lui, Ioan Marchis, inca director al Directiei Judetene de Culte si Patrimoniu Maramures, altfel un artist excelent, mulge vaca bugetului local constant pentru a edita revista „Arheus” si pentru a organiza tabara cu aceeasi nume de la Ocolis, adica la el acasa, loc de unde nu lipsesc niciodata scriitorii dovediti a fi fost informatori jalnici ai Securitatii,intre care cele mai sonore nume sunt Ioan Muresan si Ioan Grosan.
Adicatalea, hai sa mai chefuim un pic pe banii comunitatii, pe banii fraierilor de contribuabili.
O mai veche vorba romaneasca spune ca esti asa ca si cei cu care umbli.
Intr-o alta ordine de idei, cum necum, la locatia cu pricina din Ocolis Ioan Marchis al nostru nu va putea demonstra si justifica in veci investitiile facute, lucrurile vechi, icoanele, obiectele de patrimoniu din proprietate.
Basca investitia uriasa in terenuri, vila de lux futurista, acareturi, beciuri, ferma de animale sau palincie
Noi INCA nu avem dovezi ca Ioan Marchis ar fi pacatuit si el prin colaborarea cu Securitatea, inca evolutia sa profesionala ridica foarte mari semne de intrebare, ascensiunea fulminanta ridicand...
Insa nu asta face obiectul atentiei noastre acum, asa ca...
Tot la Ocolis la Marchis, zic gurile rele, dat fiind faptul ca sunt departe de ochii rai ai lumii, s-ar desfasura adevarate orgii homosexuale, despre el vorbindu-se des astfel.
Nu stiu, eu nu am participat niciodata la taberele organizate de acesta, dar stiu ca si gura lumii e rea si invidioasa, insa stiu cu certitudine ca el e inconjurat mereu de tinere „talente”, cica ucenici frumusei, pe unul dintre acestia ajungand chiar sa-l infieze, pentru ca acum el sa aiba si lucrari consistente cu Muzeul Satului, dar si sa incaseze sume serioase de la APIA.
Aproape toti locuiesc efectiv la el, o singura femeie sta acolo, actuala lui nora, dupa fiul infiat, o profesoara strecurata-n sistem cand in fruntea bucatelor la Inspectoratul Scolar Maramures era vecina si bunaaaaaa prietena Elena Carausan, careia i-a lansat recent cartea, logic in prezenta informatorului Ioan Muresan.
Tot la fel de subtil si-a angajat Marchis si fiul, pe Lucian, la Teatrul Municipal Baia Mare, insa de data asta datorita celebrei prietenii dintre el si Catalin Cereches.
Acelasi Lucian sta, desi n-are niciun drept, in asa -zisul atelier de creatie al lui Ioan Marchis, de sub tribuna stadionului, dupa cum am aratat in materialul cu lavanda, anexat acestor randuri, in timp ce alti creatori sunt vai de mama lor.
Dar, vorba ceea, cine poate, oase roade!
In rest, multi din tinerii din jurul sculptorului nostru au ajuns sa lucreze ca „specialisti” la Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu, fiind buni chiar ca si martori cand interesele lor dispun asta, iar adresa lor de citare fiind data CHIAR la sediul Directiei, de parca acolo ar locui si nu la Ocolis, acasa la Ioan Marchis.
Tot Ioan Marchis este cel care l-a „capacitat” pe arestatul Catalin Chereches sa-l includa in comitetul de validare a proiectelor din cadrul conceptului „Baia Mare – Capitala Europeana 2021”, iar daca nu ati vazut bine, el, cel care a scris doua carti despre „nodul maramuresean”, a reusit sa implementeze ca si simbol al actiunii tocmai acest nod, e drept, usor stilizat.
Nu stim cati bani a primit pentru asta, dar lucrurile sar rau de tot in ochi prin evidenta lor.
Tot el, impreuna cu alti cativa, pe acelasi Catalin Chereches, acum arestat, dupa ce i-au umplut bine casa de tablouri si biroul de machete cu viitoare statui ce se doresc a fi (im)plantate si ele in „Parcul Regina Maria” si „Parcul Castanelor”, l-a convins sa ii dea o caciula buna de bani pentru organizarea a tot felul de cursuri si seminarii de semiotica, romanism si alte cele.
Ca bani pentru taberele pe care le organizeaza si pentru aceeasi revistuta „Arheus” mai ia si de la Consiliul Judetean.
Revenind putin, in materialul scris mai jos de Nicolae Teremtus se vede ca povestea aceasta, adica „Parcul Castanelor” e facuta de doua firme, ambele avand un element comun, unul numit Monica Marchis.
Ca sa intelegeti jocul pervers facut, „Gruppo Pandi” e condusa acum de Fulvio, fost asociat cu Alberto Prandi, acum amantul italian al Monicai Marchis, cel impreuna cu care au gestionat si afacerea „Parcul Central”, cu greu dat in folosinta, dupa indelungi amanari, dar si asa cu lipsa flagranta a unei cladiri din proiectul initial.
Fulvio a fost numai anul trecut de doua ori in tara si a dormit acasa la Monica Marchis.
Cu acesta – ca doar au bani de la fraierii de baimareni, nu? – Monica Marchis a vizitat mai toate tarile lumii, in principal cele exotice, ca sa se poata lauda in fata „pulimii” ce bine ii este ei si ce deosebita este.
Domus Invest SRL e condusa de amantul din Cluj al Monicai, cu care mai are si o firma cu nume asemanator, la Tautii Magheraus, unde gestioneaza un imens cartier de vile de lux.
Ca o coincidenta, aceasta firma Domus, care a umplut orasul cu tricouri albastre si albe inscriptionate cu sigla ei - tricouri numai bune de dormit in ele - apare si in proiectul asta cu „Parcul Castanelor”.
Si pentru ca suma li se parea a fi evident mica, au pasat proiectul si l-au toooooot completat, pana s-a ajuns acum la suma de 12 milioane de euro.
Adica, dam un tun si gata!
Ne-am rezolvat pe viata, ne-am asigurat pe viata!
Scopul, pe langa imbuibarea directa este, din cate vedeti si din acest material, ca acolo sa se posteze si statuia fratiorului ei, adica sa mai incaseze si el o suma uriasa de bani, ca si pe multe altele.
Si pentru ca lumea e proasta si proiectul e generos, acolo trebuie mutate si statuile ale caror machete sunt inca in biroul arestatului Catalin.
”Unul din proiectele ambitioase ale administratiei baimarene este realizarea Parcului Castanilor, in prelungirea Parcului municipal, zona Usturoi-Magura. Lucrarea in valoare de 3,9 milioane de euro va fi executata de o firma italiana in colaborare cu o firma romaneasca, cea care a realizat proiectul. Un proiect pentru viitor l-au prezentat cei care doresc sa realizeze o investitie in zona verde a Baii Mari. Firma „Gruppo Prandi”, cu sediul in Roma, reprezentata de Alberto Prandi si firma Domus Invest, reprezentata de Monica Marchis au prezentat proiectul viitorului parc din Baia Mare. Pe o suprafata de aproape 5 hectare de padure, va fi amenajat unul dintre cele mai frumoase parcuri din Romania. Pentru realizarea acestui proiect vor fi accesate fonduri structurale si intr-un anumit procent, va fi si o contributie din partea Consiliului Local Baia Mare. Oaspetii italieni au prezentat firma, o societate cu 50 de ani experienta in domeniu, precum si punctele principale ale proiectului. „Avem disponibilitatea necesara de a dezvolta acest prim proiect deosebit si vom face totul ca baimarenii sa fie cat mai multumiti. Gruppo Prandi are 50 de ani de experienta in astfel de lucrari, iar in Romania suntem prezenti de 10 ani. Fata de alte orase romanesti, Bucuresti, Cluj, resedinta de judet a Maramuresului are un teren fertil pentru realizarea unui parc de asemenea dimensiuni”, a declarat Alberto Prandi. Toata zona Parcul Castanilor va fi curatata de buruieni, de vegetatie uscata si arbori care nu se incadreaza in proiectul propus. Vor ramane copaci valorosi, in special castani comestibili, cei care au dus faima Baii Mari. Vor fi executate alei pietonale, locuri pentru sporturi extreme, va fi amenajat un fir de apa care traverseaza viitorul parc. Se va realiza un pod deosebit ca aspect, iluminatul va fi la standarde europene, se va realiza o fantana arteziana, vor fi montate banci si amenajate locuri pentru campare. Totul la superlativ si la calitatea europeana a unui parc de 5 hectare. Pe langa amenajarea zonei verzi, in proiect a fost integrata lucrarea sculptorului baimarean, Ioan Marchis: „Arcul solar”. Demontat din centrul Baii Mari, sculptura va fi restaurata si va fi una din atractiile Parcului Castanelor. „Este o bucurie pentru mine. Parcul Castanilor va avea la intrare „Arcul solar” si pot spune ca proiectul a fost realizat de profesionisti desavarsiti, asa cum va fi si executia”, a declarat Ioan Marchis. PUZ-ul, studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect au fost aprobati de consilierii baimareni. Termenul de executie este de 27 de luni„ scria Nicolae Teremtus la acea vreme.
    Preluare http://actualmm.ro/exclusiv-actualmm-ioan-romeo-rosiianu-are-ordin-de-restrictie-dupa-ce-si-a-nenorocit-iubita-instanta-il-obliga-pe-jurnalist-sa-isi-predea-si-arma-pe-care-o-detine-si-sa-mearga-la-consiliere-psihol/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu