vineri, 20 mai 2016

Revista „Izvoare codrene” apare în număr dublu !


În această săptămână a ieșit de sub tipar numărul dublu 13-14 al revistei ”Izvoare codrene”, publicație de cultură, literatură, artă, etnologie, religie, istorie și cu substrat tradițional, prima și singura publicație de acest fel din ”Țara Codrului”.
În spațiul celor 116 pagini a recentei publicații semnează texte printre alţii: Lucian Perța,  Ioan Dragoș, Gelu Dragoş, preot Radu Botiş, Dragomir Ignat, Ioan Călăuz, Emil Domuța, Aurelia Oancă,Viorel Pop, Luisa Neruţ, Mihai Ghiț,Vasile Dan Marchiș,Vasile Bele,Traian Rus,Toma Gross Rocneanu, Milian Oros, Carmena Băinţan, Ioan Meteș Morar Chelințanu, Dorina Mariana Mereucz, Ilie M.Lazăr, ş.a.
Fondatorul revistei “Izvoare codrene” poetul Vasile Dan Marchiş mulţumeşte domnilor primari Ioan Călăuz (Băseşti) şi Ioan Stegeran (Fărcaşa) pentru sprijinul moral şi financiar în tipărirea acestei reviste din arealul Ţării Codrului. Felicitări!


4 comentarii:

  1. În fine... Eu l-am primit de la pr. Botiș (cu mesajul următor, îți voi trimite dovada forwardată). Era nesemnat, dar provenea de la el. Fiind și doar o știre, nefiind nici sigură că el a scris-o sau a dat la rândul lui mai departe ce-a primit de la altcineva, am publicat-o ca fiind comunicat de presă TRANSMIS de el.
    Ca idee colaterală subiectului nostru (de azi), îți împărtășesc constatarea că tare mult orgoliu există în lumea asta „înalt”-scriitoricească a Băii Mari. Tot unul și unul la subcultură, tocmai dintre ei se aleg marii veleitari.
    Unul suferă că EL :) a avut o (în fapt, infimă) contribuție la un act cultural, dar altul a preluat șefia. Altuia îi sângerează mai abundent decât normal inima că, într-o întreprindere literară, a fost împins în umbră. Altul e mâhnit că într-un anumit text nu a fost evidențiat cutare (pe care nu cu multă vreme în urmă mi-l denigrase :) dar acum e de partea lui pentru că ăla tocmai i-a dat o jucărea). Etc., etc.
    Ei! Mai aflu și eu una, alta. Că mi se mai plâng unii și alții :)
    Nu ți se pare că acești „importanți” „scriitori” sînt rămași cu mintea la nivelul infantil - acolo unde: a) nu dă, și nu dă jucăria, b) se trântește pe jos să i se „cumpere” și lui o alta văzută la un copil sau în vitrină, c) nu mai vorbește o vreme cu cel care i-a luat jucăreaua și se-mpacă tot dintr-un nimic?!
    Veci nu se mai maturizează ăștia! Au rămas așa, împiliți intelectualicește, nedezvoltați mintal.AMJ

    RăspundețiȘtergere
  2. Cata dreptate aveti si acum! Ca si de fiecare data!

    RăspundețiȘtergere
  3. măi anonimilor care n-ați scris nimic în viața voaatră decăt că v-ați pus semnătura indescifrabilă pe statul de plată,scrieți și voi ceva nu doar să criticați...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai exista revista aceasta? De unde o pot procura? Ce tiraj are?

    RăspundețiȘtergere