sâmbătă, 28 mai 2016

Real Madrid – Campioana Europei la cluburi

Real Madrid a castigat pentru a 11-a oara in istoria sa Liga Campionilor, sambata seara,29 mai 2016, dupa ce a invins-o pe Atletico Madrid cu scorul de 6-4 la loviturile de departajare. Dupa 120 de minute, scorul a fost 1-1.
Meciul a inceput perfect pentru jucatorii lui Zinedine Zidane, care au inscris in minutul 15 prin capitanul Sergio Ramos, acelasi jucator care a dat semnalul revenirii in urma cu doi ani, cand a egalat in ultimul minut al finalei cu Atletico de la Lisabona. Spaniolul a devenit totodata primul fundas ce inscrie in doua finale de Champions League.
Atletico a raspuns prin Antoine Griezmann, insa francezul nu a gasit calea spre gol nici macar cand arbitrul a acordat penalti, imediat dupa pauza, la un fault al lui Pepe asupra lui Fernando Torres, trimitand puternic in transversala.
Diego Simeone s-a dovedit insa foarte inspirat cand a mutat la pauza cu Carrasco, tanarul belgian reusind sa inscrie in minutul 79 dupa doua pase perfecte: Gabi catre Juanfran, care apoi a centrat in fata portii.
In prelungiri, Juanfran si Carrasco au fost in continuare cei mai periculosi jucatori ai lui Atletico, in timp ce de la Real s-au remarcat Cristiano Ronaldo si Bale, insa fara a putea sa-l invinga pe excelentul portar Oblak. De asemenea, Saul si Koke au fost printre cei mai buni fotbalisti ai lui Diego Simeone.
Cele doua reprize de prelungiri nu au adus nici o schimbare, jucatorii fiind vizibil foarte obositi, astfel ca meciul s-a scurs catre loviturile de departajare.
Aici, Juanfran a fost singurul care a ratat, trimitand in bara, si i-a dat astfel ocazia lui Cristiano Ronaldo sa aduca al 11-lea trofeu al Ligii Campionilor pentru Real Madrid, la capatul loviturilor de departajare unde Oblak a parut depasit.
P.S. Atletico Madrid devine astfel prima echipa care adună trei finale de Liga Campionilor sau Cupa Campionilor Europeni pierdute, fără a câştiga trofeul.


                                                                                      C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu