sâmbătă, 21 mai 2016

Cenaclul Scriitorilor Maramureş la un pas de desfiinţare?!

Din informaţiile primite de la şase surse diferite (cenaclişti cu vechi state din Academia OJT, Coruia, Chiuzbaia, cartierul Săsar, cartierul Meda şi Baia Sprie) deşi trebuia să aibă loc şedinţa Cenaclului Scriitorilor Maramureş, preşedinte scriitoarea Florica Bud - aceasta NU A MAI AVUT LOC iar MEMBRII LUI DE PE VREMEA REGRETATULUI ION BURNAR AU FOST PUŞI ÎN SITUAŢIA SĂ VADĂ O SALĂ GOALĂ, O UŞĂ ÎNCUIATĂ şi NICI MĂCAR UN AFIŞ SĂ SE EXPLICE DE CE SE ÎNTÂMPLĂ TOATE ACESTEA SAU CARE SUNT MOTIVELE PENTRU CARE NU SE ŢINE ŞEDINŢA OBIŞNUITĂ, CĂ ALTE EVENIMENTE LITERARE NU AU FOST ÎN ORAŞ sau NU AVEM NOI ŞTIINŢĂ DE ELE.
 După eliminarea blogului cenaclului, care de bine de rău nu era costisitor şi te informa onest despre activităţile membrilor cenaclului, după ce au fost puse criterii cel puţin discutabile cine să vină şi cine să nu vină la cenaclu, iată încă o boroboaţă marca CSMM încât ne vine să spunem doar ...ham, ham, ham! De trei ori ruşine! De trei ori HAM!
Le reamintim celor din conducerea cenaclului maramureşean că există trei cotidiene locale unde pot anunţa dacă se face şedinţă sau ba, ca să nu pună oamenii pe drumuri! Şi timpul lor este preţios, adică să anunţe în mod elegant că li s-au îmbolnăvit căţeluşele sau se reunesc la un remy şi un pahar de "Amaretto Disarono" şi nu merită să se deplaseze la sala "Ion Burnar" că şi aşa nu se adună mai mult de zece persoane, cu taximetristul de serviciu cu tot. Gura târgului vorbeşte că la ultima şedinţă dinainte de Sfintele Paşti au fost doar 7 persoane iar vreo 4-5 erau din Satu Mare.Păcat că n-au pus de nişte partide de şah! Nu ştiu de ce, dar dacă nu se va schimba ceva pe ici, pe colo, vorba lui nenea Iancu, cred că va fi cazul cât de curând de un părăstas literar! Păcat...
P.S. Mulţumiri Consiliului Judeţean Maramureş şi domnului profesor Dan Achim de la "PRO UNIONE" pentru editarea Antologiilor cenaclului. Măcar atât, după un mandat sterp, plin de promisiuni (gen electorale) şi fapte micuţe, micuţe de tot!
                                                                                                       Gelu Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu