miercuri, 27 aprilie 2016

Care serviciu secret supravegheaza românii din diaspora?!

Laura Codrua Kovesi s-a revoltat ieri, 26 aprilie, ca SIE nu-i da date despre romanii din afara tarii. SIE a iesit public apoi si a spus: "SIE nu monitorizeaza cetatenii romani aflati in strainatate, aceasta practica fiind una specifica fostei Securitati, asa cum nu monitorizeaza conturile si transferurile bancare, achizitiile imobiliare sau de alta natura efectuate de cetatenii romani in strainatate."
Totusi, CSAT vorbeste despre "adoptarea unui plan prin care sa fie instituit un program de comunicare si DE MONITORIZARE a cetatenilor din afara granitelor".
Asa scrie negru pe alb din "Ghidul strategiei nationale de aparare a tarii pentru perioada 2015-2019", pagina 35.
Tot la aceeasi pagina in Ghid se spune: "Principalele instituţii cu atribuţii în realizarea acestui obiectiv: MAI, MApN, MAE, Ministerul Culturii, MENCS, MMAP, MMFPSPV, MS, MFP, SRI, SIE."
Monitorizarea diasporei este confirmata si de catre George Maior, ambasador al Romaniei in SUA. Cu ocazia introducerii Presedintelui Klaus Iohannis in fata romanilor din New York, pe data de 27 sept 2015, ambasadorul Maior a spus:
"Este cunoscuta preocuparea dumneavoastră pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și acest lucru s-a tradus în multe gesturi și acțiuni semnificative.
La nivelul Strategiei de Apărare a țării acest aspect este menționat în mod explicit ceea ce presupune multe responsabilități pentru MULTE INSTITUTII inclusiv pentru MAE și ambasade."
Deci, daca "SIE nu monitorizeaza cetatenii romani aflati in strainatate", care dintre institutiile enuntate mai sus pune in aplicare realizarea obiectivului CSAT "DE MONITORIZARE a cetatenilor din afara granitelor"?
A fost buna reactia Laurei Codruta Kovesi pentru ca asa am aflat ca suntem din nou monitorizati.
Cineva din Statul Roman va trebui sa ne clarifice public de cand sunt romanii din diaspora monitorizati, de catre cine si daca suntem vulnerabilitate, risc sau amenintare la adresa sigurantei nationale.
Chris Terhes
Romanian Community Coalition
http://www.evz.ro/klaus-iohannis-18.html - aici aveti segmentul cu cele spuse de George Maior

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu