marți, 23 februarie 2016

Prefectul Anton Rohian s-a întâlnit cu principalii actori ai proiectului de reabilitare a DN 18

Prefectul Anton Rohian i-a invitat marți, 23 februarie, la Palatul Administrativ, la o discuție, pe principalii actori ai proiectului de reabilitare a DN18, care include și realizarea unei parcări în zona Berbești (comuna Giulești). La întâlnire au participat: Laurențiu Iacoban și Boroica Adrian, din partea SC Aktor, Bahat Mihai, din partea proiectantului – SC Halcrow România, Constantinescu Dan, din partea CNADNR și Mateaș Loghin, director Drumuri Naționale – Secția Baia Mare.
Participanții au creionat principalele faze ale realizării acestui proiect, până în momentul de față. Etapele parcurse au fost următoarele:
-În anul 2008 a fost elaborat studiul de fezabilitate, de către firma Search Corporation din București. Parcările au fost cuprinse în acest studiu.
-Primăriile aflate de-a lungul DN18 au avizat favorabil realizarea lucrărilor.
-În anul 2014, s-a făcut o înștiințare pentru exproprieri. La fiecare UAT s-a deplasat o comisie din care au făcut parte și reprezentanți ai primăriilor, în numele CNADNR.
-Comisia a identificat proprietarii după documentele puse la dispoziție de către primării.
-În 3 iunie 2014 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 409 Hotărârea de Guvern nr. 447 prin care s-a decis exproprierea proprietarilor care dețineau terenuri în zona unde se efectuează lucrări pe DN18. În HG au fost publicate numele tuturor celor expropriați, cu suprafața de teren aferentă și suma care li se cuvine.
-Banii alocați pentru aceste exproprieri se află depuși într-un cont la CEC, astfel că proprietarii se pot adresa băncii, cu documente care să ateste dreptul de proprietate
Toți cei prezenți vor întocmi o documentație și vor propune soluții care să satisfacă interesele atât ale cetățenilor, cât și ale beneficiarului. S-a stabilit de comun acord ca în primele zile ale lunii martie o delegație condusă de prefectul ing. Anton Rohian să se deplaseze la București, pentru o întâlnire cu conducerea CNADNR, în vederea luării unei decizii finale.

Instituția Prefectului – Județul Maramureșului



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu