marți, 23 februarie 2016

Cenaclul epigramiştilor din 22 februarie 2016

  Într-o minunată zi de primăvară, cu un Soare generos, la care putem adăuga că şi cu sănătatea suntem  în regulă, ne-am adunat pentru o  nouă întâlnire a Cenaclului Clubului epigrasmistic. Din ceea ce se vede suntem 11, zece în fotografie şi cel care face această fotografie.
      Cum bine se ştie Biblioteca judeţeană are multiple activităţi, aşa că astăzi s-a întâmplat că acei care aveau activitatea în Sala “Ion Burnar” încă nu şi-au terminat activitatea lor, aşa că nouă epigramiştilor ni s-a repartizat o altă locaţie să ne desfăşurăm activitatea. Este vorba Sala “Pop Mircea”, imediat la intrarea în Bibliotecă. Aceasta este sala unde ultima oră ne-am întâlnit cu Efrim Tarlapan, unul dintre marii noştri epigramişti din Republica Moldova care a decedat în această iarnă, când am ţinut un moment de reculegere după această grea pierdere.        
      După salutul preşedintelui Pop Mircea Buzeşti, s-a dat cuvântul doamnei Găinariu Viorica Tazlău, persoana care se ocupă cu relaţiile dintre cluburile umoristice, dânsa  a aprins o lumânare şi am ţinut un moment de reculegere pentru regretatul coleg prof. Filip Romulus de la a cărui dispariţie se împlinesc doi ani. După aceste momente, doamna Viorica Găinariu Tazlău anunţă Cluburile care în acest an vor ţine Festivaluri sau concursuri de epigramă şi datele la care se desfăşoară fiecare. O altă informare este aceea că se face un nou Anuar al Epigramiştilor pentru care suntem rugaţi să trimitem un CV, o fotografie recentă şi eventuale schimbări în activitatea sau viaţa fiecăruia, dacă este diferenţă între situaţia de acum şi ultimul Anuar apărut. Cum altcineva strânge aceste date şi tipărirea Anuarului se face de o altă persoană, locul şi persoana la care trebuie trimise aceste date se vor comunica ulterior.
      Domnul  Ţâncaş Vasile anunţă că revista de primăvară este gata în această săptămână, şi are rugămintea de-a trimite materialele pentru redactarea revistei de vară, pentru a nu depăşi termenul de realizare a acestui obiectiv la ultimul termen. Domnul redactor şef Dragomir Ignat, adună de la colegi materialele aduse şi apreciază ce spaţii mai sunt neacoperite cu materiale în viitoarea noastră revistă.
      Cu temele făcute şi sarcinile precizate am încheiat această şedinţă în care cu toate că s-au ţinut momente de reculegere după colegii noştri dispăruţi, atmosfera a fost destinsă şi timpul s-a consumat cu folos, spun asta deoarece după noi, şi această sală va fi oferită altor activităţi. Cu aceste sarcini şi discuţii pe marginea lor, au fost preluate de fiecare. Ne-am urat sănătate şi toate bune, până la reîntâlnirea din 7 martie 2016.

                                                                                     Toma GROSS ROCNEANU
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu