miercuri, 16 decembrie 2015

România se califică magnific în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin !

Echipa naţională a României a obţinut o calificare magnifică în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin, miercuri seara, 16 decembrie 2015, după ce a învins echipa ţării gazdă, Danemarca, scor 31-30, la căpatul prelungirilor.
Meciul a fost unul extrem de tensionat, probabil cel mai tensionat de la acest campionat mondial, jucătoarele noastre conducând la o mica diferenţă aproape tot meciul, cu excepţia unui minut din prelungiri, când au fost conduse.
Prima repriza a fost la discretia româncelor, care au reusit sa termine in avantaj, scor 13-10. De altfel, "tricolorele" nu au condus in niciun moment la mai mult de trei goluri distanta, fiind egalate de cateva ori.
Cu o Cristina Neagu fabuloasă, marcatoare a 15 goluri, România a fost însa egalata la capatul reprizei a doua, scor 27-27, dupa ce ultimul minut a fost de-a dreptul dramatic. Danezele au ratat o lovitura de la 7 metri, dar imediat au obtinut inca una si au reusit sa egaleze. Cu cateva secunde inainte de finalul celor 60 de minute, România a atacat si a obţinut si ea o lovitura de la 7 metri in chiar ultima secunda, insa Neagu a ratat-o!
In prima repriza de prelungiri, danezele au preluat conducerea pentru prima oara, pentru scurt timp, dar romancele au rezistat psihic si fizic si au reusit sa revina la conducere. In ultimul minut al prelungirilor, danezele au egalat la 30, iar Ada Nechita a reusit, in ultimele secunde, să marcheze golul câştigator.
Din rândul "tricolorelor" s-au remarcat mai ales Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Ada Nechita, Eliza Bucenschi şi Aurelia Bradeanu.

A fost o victorie fabuloasă a României, care va întâlni în semifinale, vineri seara, 18 decembrie, de la ora 21:45,  echipa Norvegiei. Avem o revanşă de luat, nu ?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu