marți, 24 noiembrie 2015

Baia Mare - Capitala Culturala Europeana si pe intelesul unor liberali

Ieri, am citit un soi de material semnat de patru consilieri locali ai municipiului Baia Mare.L-am citat cu vreo 12 zile intarziere, caci, (nu e un cuvant cultural acesta dar da bine-n peisaj) n-am crezut ca Pop Stefan, Bandici Marius, Campan Mihaela si Bota Calin sunt preocupati de fenomenul cultural in asa masura incat sa ceara (nici mai mult si nici mai putin) revocarea unei hotarari adoptate de CL privind cooperarea Municipiului Baia Mare cu Fundatia Baia Mare 2021 pentru realizarea in comun a actiunii "Capitala Europeana a Culturii - CEAC 2021". Cauza unei astfel de solicitari tine de BANI! Ca-s prea mari sumele alocate demersului.
N-am nici un amestec de natura financiara, nici un astfel de interes in legatura cu demersul cultural, dar e fara precedent ca un poiect cultural de anvergura sa fie "lovit" cu argumente financiare de tipul E PREA SCUMP!
Cred ca oamenii acestia (4 la numar) nu realizeaza ca o astfel de tinta, pe care Baia Mare si-a fixat-o, presupune milioane de euro investiti si zeci de milioane de euro care intra in oras daca se castiga o astfel de competitie. Mai e si ONOAREA unei comunitati de a reprezenta cultural Romania in Europe timp de un an.
Cred ca intr-un astfel de demers idiosincraziile politice, luptele intestine trebuie sa inceteze. Orasul  cu oamenii lui, cu partidele lui politice trebuie sa-si doreasca sa devina "Capitala Europeana a Culturii - 2021".
Primarul, Consiliul Local Baia Mare si celelalte institutii implicate au de sustinut o batalie reala intr-ale culturii.
A te tine de "cioace" nu e util si chiar pagubos pentru liberalii locului si cei patru care doresc revocari de hotarari pot pune umarul la un demers cultural exceptional al Baii-Mari. 


                                                                           Marian ILEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu