vineri, 30 octombrie 2015

Primarul Cătălin Cherecheş promite un stadion nou !

FCM Baia Mare felicitată la ședința Consiliului Local unde am discutat și despre planurile de viitor în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii fotbalistice ale Băii Mari.
Domnul Cătălin Cherecheş: “În cadrul ședinței Consiliului Local de vineri, 30 octombrie 2015, am invitat echipa de fotbal FCM Baia Mare pentru a-i felicita pe sportivi pentru modul în care au reprezentat orașul nostru în partida cu FC Steaua bucureşti din optimile Cupei României. Acești sportivi au ajuns să ofere foartă multă emoție și bucurie publicului băimărean și maramureșean nu doar prin prestație ci prin prestația lor din fiecare zi a competiției în care sunt înscriși. Ne arată că sunt oameni serioși, tineri foarte dedicați și sunt oameni care merită tot sprijinul nostru și al comunității băimărene. Acum trei ani s-a înființat această echipă atunci când nu mai exista fotbal în orașul nostru. Câțiva dintre jucători provin de atunci, majoritatea dintre cei care se ocupă de pregătirea sportivilor au început atunci, împreună cu noi. Au fost doi jurnaliști curajoși și romantici care au făcut posibil ca acest club să se înființeze, Radu Țolaș și Cosmin Filip, împreună cu câțiva oameni din zona fotbalului care chiar au dorit să reînvie fotbalul în Baia Mare. Și s-a început din Divizia D. S-a promovat în C, acum în Liga secundă și astăzi această echipă este pe locul I. Are șanse mari să readucă fotbalul băimărean pe prima scenă fotbalistică. Joi seara au arătat faptul că pot să stea drepți în fața oricărei echipe oricât de galonată și pot să arate că ei continuă istoria fotbalului băimărean și maramureșean. Din perspectiva infrastructurii sportive pentru fotbal știu foarte clar că este o chestiune greșită dacă investim în Stadionul Municipal „Viorel Mateianu”. Ipotetic și bineînțeles gândindu-ne la ceea ce vrem să se întâmple în vara anului viitor, respectiv la promovare dacă echipa noastră ar fi în Liga Națională. Am avea două meciuri pe lună acasă, din care cel puțin un meci ar urma să fie cu o echipă mai importantă și asta ar crea o emulație mai mare, iar orașul ar fi blocat. Stadionul este într-o zonă relativ centrală a orașului, este o conectivitate destul de scăzută și cred că trebuie împreună cu specialiștii din domeniul urbanistic să găsim un alt loc în care să facem o bază sportivă pentru fotbal, așa cum trebuie. E mai ieftin, mult mai eficient și am reuși să asigurăm condiții mult mai bune dacă am realiza o bază sportivă nouă, un stadion nou cu tot ceea ce înseamnă infrastructură pentru antrenament, cu tot ce înseamnă dotări, decât să investim într-un stadion care nu poate să fie decât cârpit.”
De acord cu primarul Băii Mari! Aşteptam ca toate aceste vise de acum ale băimărenilor să se realizeze, iar cum tânărul, inteligentul, energicul primar se pricepe în a materializa aceste vise ale noastre aşteptăm cu încredere deplină şi vrem să ne revanşăm anul viitor, la alegeri!
Este modul nostru sincer de-al susţine, stima şi iubi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu