marți, 22 septembrie 2015

S-a deschis Cenaclul epigramistic "Spinul" din Baia Mare

 În 21 septembrie 2015, prima ședință a epigramiștilor băimăreni, a avut surpriza că sala Cenaclului era ocupată de alți doritori,  iar epigramiștii au primit, de această dată, o altă sală pentru desfășurarea lucrărilor cu mai mulți metri deasupra pământului, față de sala "Ion Burnar". O fi o avansare, au început să ne vadă și pe noi  cu alți ochi, ori a crescut calitatea epigramelor de am ajuns cu câțiva metri deasupra pământului. Noi mulțumim celor care s-au gândit la această avansare în plan vertical.
        După această introducere și uimire, ne-am apucat să ne derulăm "poveștile verii" activitățile derulate în călduroasa vară trecută. De menționat ca avem musafiri pe ing. Florica Bud președintele Cenaclului Scriitorilor Maramureş și scriitorul Ioan Meteș Morar Chelințeanu, membru al Ligii Scriitorilor Români, filiala Baia Mare. Suntem prezenți 17 spiniști și susținători.
        Domnul președinte Pop Mircea Buzești ne dă "ordinea de zi", după care domnul ing. Nistor Bud citește o dare de seamă pe lunile trecute din acest an. Un deficient major ce reiese din acest raport, nu am reușit să atragem noi membrii, în schimb l-am pierdut pe Micle Mirce care din varii motive ( și de sănătate ) a părăsit clubul. În rest se aduc laude fiecărui epigramist din Club. După acest raport, i-au cuvântul domnii Dragomir Ignat, Ioan Șiman, vorbitori care laudă această activitate a domnului Bud Nistor. Și a celor care au fost menționați ca  oameni de creație și care se străduiesc să mențină acest Club la nivelul la care am ajuns. Completează aceste aprecieri și domnul președinte Pop Mircea Buzești
      Se dă cuvântul sărbătoritele Viorica Găinariu și Smaranda Iuga care își vor citi creația de la ultima ședință. Prima la cuvânt este doamna Smaranda, care ne delectează cu câteva epigrame cu teme politice, dar și la diferite alte teme. Apoi Viorica citește din epigramele care i-au fost publicate in diferite reviste în această vară. Apoi se citește o cronică a ultimei ședințe din trecutul sezon incheiat de către Toma Gross Rocneanu, care menționează că prin grija domnului dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene "Petre Dulfu" a fost tipărite volumele 6 și 7 ale cronicilor:"Clubul epigramistic Baia Mare" și "Antologia Limbii Române" în care a fost publicat și Toma Rocneanu din acest club.
        Se înscriu la vorbire Vasile Mureșan, Vasile Țîncaș, Dragomir Ignat, Nistor Bud Nicolae, I. Chira,  Ioan Ady Fârte, Mircea Pop Buzești. Ia cuvântul la acest Cenaclu doamna Bianca Neag, persoană venită în vacanță din Suedia și a dorit să-i și vadă pe spiniști nu numai ca până acum, că îi citea pe internet. Cuvântul și prezența Domniei sale, au revigorat lucrările cenaclului.
      Domnul Ioan Șiman mulțumește pentru prezența și cuvintele frumoase la adresa Clubului de către doamna Bianca Neag și în continuare prezintă nr. 39 al revistei "Spinul", dar si revista "Epigrama" care este revista centrală a tuturor epigramiștilor români și în care Domnia sa nu vede o îmbunătățire de când s-a schimbat conducerea  acestei reviste.
      După această "revistă a revistelor" mai completează V. Țîncaș cu câteva detalii despre revista noastă "Spinul", el fiind directorul acestei publicații. După aceste prezentări de epigrame și cronici se trece la aniversarea celor două doamne Viorica Găinariu Tazlău și Smaranda Iuga, care au primit un braț de buchete de flori și săruturi. La mulți ani dragi colege!!! La reîntâlnire dragi spiniști și fani spiniști!
                

                                                                                                     Toma G. Rocneanu







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu