luni, 28 septembrie 2015

De ce PRESA ROMÂNĂ nu suflă nici o vorbă despre DEZASTRUL din Canada de acum câteva zile?!

Desi au trecut 4 saptamani de la dezastru, presa centrala din România aproape ca nu a scos o vorba despre acest eveniment catastrofal. MĂI SĂ FIE !!! Oare nu au aflat, desi sunt cu ochii pe toate evenimentele externe, sau sunt PLĂTIŢI SĂ TACĂ?
O, CRED CĂ ŞTIU: au luat atât de mulţi bani pe publicitatea de la Roşia Montana Gold Corporation încât nu-şi pot TRĂDA clientul.În schimb, ne trădează pe noi! Tocmai de aceea, faceţi-vă o misiune de onoare şi responsabilitate din răspândirea acestor informaţii, ca să afle cât mai mulţi oameni!
“Cunoasteţi declaraţiile legate de Siguranţa Viitorului Baraj al Iazului de decantare de la Roşia Montana?! VA FI CONSTRUIT din arocamente la “Cele mai înalte standarde de SIGURANŢĂ cunoscute”.
La “Cele mai înalte standarde de SIGURANŢĂ cunoscute”, a fost CONSTRUIT şi Barajul Iazului de decantare al exploatarii de aur şi cupru al companiei Imperial Fier de la Muntele Polley , din Canada.
În Noaptea de 4 august 2015, “Cele mai inalte standarde de Siguranta cunoscute” s-au dovedit insuficiente, barajul din arocamente s-a prăbuşit şi cinci milioane de metri cubi de deşeuri toxice s-au revărsat în Valea Hazeltine Creek şi Lacurile Quesnel si Polley, iar dezastrul se extinde.
Proiectanţii Barajului Iazului de decantare din Canada, care s-a rupt pe 4 august, sunt aceeaşi care au lucrat şi pentru Gabriel Resources la barajul vizat la Roşia Montana!
Priviti, mai sus, fotografia cu dezastrul de acolo! Şi nu comparaţi întru totul cu barajul de la Roşia Montana. Barajul de la Roşia Montana va fi mult mai înalt într-o vale mult mai îngustă (implicit, cu o presiune pe baraj mult mai mare decât cel din Polley).
Mai mult, în zona imediat expusă riscului din avalul barajului de la Roşia Montana (localităţile Abrud, Roşia Montana – Gura Roşiei, Cărpiniş, Câmpeni, Bistra, Lupşa, Baia de Arieş, etc) locuiesc aproximativ 20.000 de oameni, comparativ cu cele aproximativ 300 de gospodarii din avalul Barajului de la muntele Polley.” 

                                                                             Mihai Goţiu


Sursa: meritocratia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu