vineri, 18 septembrie 2015

Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" Baia Mare. Agenda săptămânii 21-26 septembrie 2015

Luni, 21 septembrie

ora 15, Sala de conferinţe
Filiala Maramureş a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) sărbătoreşte Ziua Naţională a Contabilului Român
 Prilej de aniversare pentru toţi profesioniştii contabili din România, membri ai CECCAR sau angajaţi în diverse ramuri ale economiei cu toţii vor sărbători în 21 septembrie a.c. cea de-a XI-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român. Evenimentul este sărbătorit în mod unitar în toată ţara sub patronajul filialelor CECCAR pentru promovarea imaginii, intereselor şi rolului contabilului într-o economie de piaţã concurenţialã.
 Preşedinte CECCAR Maramureş – conf. univ. dr. Constantin Cucoşel

ora 14, Salonul Artelor
Va avea loc vernisajul expoziţiei colective de fotografie „Biserici de lemn din Transilvania”, organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj în colaborare cu instituţia similară din Maramureş şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”.
 Expoziţia poate fi vizitată la Salonul Artelor în perioada 21 septembrie – 2 octombrie.

ora 17, Salonul Artelor
Se va desfăşura Conferinţa susţinută de Antoine Renard, preşedintele Federației Asociațiilor Familiilor Catolice din Europa, cu titlul „Familia, celula de bază a societăţii – o miză politică”.
 Organizatori: Asociaţia Familiilor din România în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”.




Marţi, 22 septembrie
ora 12, Sala de conferinţe
Patrimoniul oraşului Baia Mare
 Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Secţia Împrumut carte pentru adulţi, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş, organizează o activitate cu titlul Patrimoniul oraşului Baia Mare pentru a marca Ziua Europeană a Patrimoniului. Subiectul propus este „Patrimoniul industrial al oraşului Baia Mare” şi va fi prezentat de doamna Lucia Pop – muzeograf.
 La discuţii vor participa elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” coordonaţi de prof. Maria Bolchiş.

           
ora 17, Sala de conferinţe
Trupa de teatru amator în limba română „M.E.E.M.”, din cadrul Centrului Cultural Carei, cu sprijinul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare, vă invită cu drag la spectacolul de teatru „Cântăreața cheală”, adaptare după cunoscuta piesă a lui Eugen Ionescu.
 În distribuţie liceenii: Coşarcă Dan, Doiciar Adina, Lucuţa Iulian, Marincaş Gabriela, Nagy Evelin, Şiman Claudian. Coordonator: Adrian Ştefănuţi.
 Spectacolul este organizat de Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei cu sprijinul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.
 Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile. Vă așteptăm cu drag!



Miercuri, 23 septembrie
ora 14, Sala de conferinţe
Va avea loc o nouă ediţie a recitalului „Miercurea de poezie”, organizat de poetul Nicolae Scheianu în colaborare cu invitaţi de la Vişeu de Sus.


Sâmbătă, 26 septembrie
ora 13, Sala de conferinţe
 Manifestarea „Cărţile Anului”
 Organizator: Asociaţia Scriitorilor Baia Mare şi Revista „Nord Literar” cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureş.



Ştefan Selek
 bibliotecar
 Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare
 Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu