miercuri, 30 septembrie 2015

Bărbaţii pot identifica femeile infidele doar privind fotografiile acestora !

Psihologii de la Universitatea din Australia de Vest au efectuat recent un experiment in cadrul caruia un grup de barbati a fost pus sa vizualizeze fotografiile a 34 de femei si sa le identifice pe acelea care isi insala barbatii, scrie dailymail.co.uk.
Rezultatele arata ca barbatii isi pot da seama daca o femeie este loiala intr-o relatie doar uitandu-se la fotografiile acesteia.
In cadrul experimentului barbatii au fost pusi sa priveasca 34 de fotografii portret ale unor femei, fara a li se da alte informatii despre acestea, imagini in functie de care subiectii experimentului au identificat corect 59% dintre cazurile in care femeile isi insala sau si-au inselat cel putin o singura data partenerul de viata.
Conform opiniei specialistilor, din punct de vedere evolutiv, este logic ca barbatii sa poata identifica femeile care au o predispozitie pentru a isi insela partenerul, deoarece au o predispozitie genetica sa fie suspiciosi in privinta partenerelor de viata, de multe ori punandu-si intrebarea daca copilul pe care il au impreuna cu sotia este, intr-adevar, al lor.
De asemenea, datele studiului arata ca nivelul de atractivitate al femeilor nu are legatura cu dispozitia barbatilor de a identifica daca acestea sunt sau nu loiale. In acest sens, studiul contrazice rezultatele unor studii efectuate anterior, care au indicat ca nivelul atractivitate al unei persoane de sex feminin poate influenta parerea persoanelor de sex opus cu privire la meritul de a ii acorda incredere intr-o relatie. Conform psihologilor de la Universitatea din Australia de Vest, insa, o astfel de legatura nu poate fi explicata stiintific.
Conform unui studiu efectuat anul trecut de specialistii psihologi de la Universitatea din New York, avem tendinta sa judecam persoanele care au sprancele subtiri si ridicate si pometii proeminenti ca fiind de incredere, pe cand pe cele care au o frunte lata le catalogam ca fiind persoane in care nu merita sa ne punem increderea. Psihologii adauga, insa, ca astfel de opinii sunt formate irational si ca de acest lucru se ocupa a parte a creierului care decide nivelul de credibilitate al unei persoane, la prima vedere, in numai 33 de milisecunde.
Pentru ca astfel de opinii sa fie justificate, sunt necesare mai multe studii prin care specialistii sa poata da seama de mecanismul prin care barbatii reusesc sa identifice, in mai mult de 50% din cazuri, atunci cand o femeie nu este de incredere.

                                                                                                     A.T.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu