miercuri, 26 august 2015

EDITORIAL de Călin DRAGOMIR

10 “idealişti” din Parlament vor să inventeze mersul pe jos şi apa caldă!

Aceştia vor să îi transforme pe mediatori în funcţionari publici!
Se ştie ca “bună ziua”că profesia de mediator este una liberală. Repet, una LIBERALĂ. Adică o profesie nemarginită în care îţi poţi permite să gestionezi după bunul plac cazurile pe care le instrumentezi şi să îţi selectezi clientela.
Se ştie şi faptul că profesia de mediator nu este una înfloritoare în ziua de astăzi şi cu toate acestea zece parlamentari aleşi să apere interesele cetaţenilor, adică şi a mediatorilor, au o iniţiativă legislativă care propune să schimbe radical statutul mediatorilor.
Demnitarii vor ca mediatorilor să li se atribuie statutul de funcţionar public. Mai exact, aceştia să fie remuneraţi în funcţie de experienţa profesională.
Iniţiativa este contestată vehement de către mediatori şi reprezentanţi ai Consiliului Medierii.
“Am trimis la Guvern şi la Ministerul de Justiţie avizul nostru nefavorabil cu privire la aceasta iniţiativă legislativă. Considerăm că denaturează utilitatea publică a profesiei noastre transformând-o într-o unealtă privată. Practic, prin aceasta iniţiativă se urmăreşte asimilarea profesiei noastre cu numele unui ONG denumit “Camera Mediatorilor”, a precizat Mugur Mitroi, preşedintele Consiliului de Mediere.
Contactat telefonic, unul dintre cei mai notorii şi prin prezenţi mediatori în mass media transilvăneană, mediatorul Aurelian Cătălin Negreanu se declară un susţinător ferm al poziţiei  Consiliului de Mediere.
“Nu am autoritatea de a emite puncte de vedere oficiale vizavi de această situaţie pe care personal o consider neplăcută, însă susţin cu tărie punctul de vedere al Consiliului de Mediere şi angrenez întreaga mea forţă de lobby regională şi nu numai, pe care o reprezintă a patra putere în stat, mass-media. Pe aceasta o pun la îndemâna conducerii CdM, astfel încât profesia de mediator să nu aibă de suferit”, a declarat mediator  Aurelian Cătalin Negreanu.
În acest moment reprezentanţii Consiliului de Mediere aşteaptă reacţii din partea guvernanţilor şi bineînţeles aşteaptă să vadă dacă legea va fi adoptată de Parlamentul României, urmând să procedeze în consecinţă, cu eventuale măsuri de protest, bineînţeles uzând căile legale.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu