joi, 23 iulie 2015

Elevii defavorizaţi din Mireşu Mare au încă o şansă

 Şcoala Gimnazială Mireşu Mare, director Lucica MOGOŞ, este încă în activitate. Se modernizează sălile de clasă, dar în acelaşi timp de derulează activităţile din Proiectul „SPRIJIN EDUCAŢIONAL PENTRU COPIII ŞI TINERII DEFAVORIZAŢI“ - ID 153800.
Un grup de patru cadre didactice, prof. Lucica Mogoş, prof. Ana Dragoş, prof. Lucia Pop şi prof. Dorina Pop s-au întâlnit cu echipa care a iniţiat proiectul, respectiv  FUNDAŢIA PENTRU EDUCAŢIE, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Asociaţia PSITEK, Asociaţia ŞANSE EGALE PENTRU INTEGRARE şi ISTITUTO FORMAZIONE OPERATORI AZIENDALI.
Proiectul îşi propune o abordare inovativă pentru soluţionarea problemei abandonului şcolar şi a nevoilor întâmpinate de către părinţi şi profesori în combaterea acestui fenomen prin educaţia ce implică noile tehnologii didactice inovatoare în domeniul ICT şi multimedia - o educaţie de tip integrativ, în care elevii de diferite vârste pot lucra împreună în echipă folosind cunoştinţe din diferite domenii pentru a realiza un produs inovativ şi de impact.
Proiectul promovează o abordare preventivă bazată pe dezvoltarea activităţilor inovative de tipul „şcoală după şcoală“ cu scopul de a crea, pentru cei expuşi la abandonul şcolar, oportunităţi pentru a-şi întări abilităţile de bază (citit, socotit), pentru a dezvolta cultura personală, respectul de sine prin metode alternative, creative de învăţare. De asemenea, proiectul propune dezvoltarea programelor de tip corectiv şi remedial în vederea reintegrării în educaţie, prin furnizarea educaţiei de tip „a doua şansă“, care urmăreşte dobândirea competenţelor de bază şi dezvoltarea abilităţilor personale pentru cei care au părăsit timpuriu sau au abandonat şcoala.
Activităţile propuse se derulează deja, iar copiii vin cu drag la şcoală, conştientizând faptul că „fără carte nu ai parte.” Majoritatea sunt de etnie rromă din localitatea Remeţi pe Someş. „Având în vedere experienţa şi calitatea dascălilor, cred că va fi o reuşită” a spus domnul profesor Cornel Baroi.
La întâlnire a participat şi primarul comunei, dl. Virgil Prună, care a promis ajutor în implementarea cu succes a acestui proiect educaţional.


                                                                                        Prof. Ana Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu