vineri, 31 iulie 2015

Îmbrăţişările – tratamentul cu efecte surprinzătoare

Imbratisarile sunt benefice pentru sanatate, ajutand la prevenirea infectiilor si atenuarea stresului, arata un studiu american recentimbratisare
O simpla imbratisare poate reduce simptomele de boala si, cu cat administram de mai multe ori acest ,,tratament”, cu atat rezultatele sunt mai bune.
Cercetatori de la Carnegie Mellon University, SUA, au chestionat 400 de persoane in privinta conflictelor personale si a sprijinului pe care il primesc din partea altora.
Ulterior, cercetatorii i-au expus pe voluntari unui virus care provoaca guturaiul si i-au pus in carantina. Ce au aflat astfel?
Persoanele care simteau ca au parte de sprijin solid din partea familiei si a prietenilor erau mai putin susceptibile sa cada prada infectiilor din cauza situatiilor stresante. Iar efectul protector al acestui sprijin emotional se datora, in proportie de o treime, imbratisarilor. Cei care simteau sprijiniti mai mult – si capatau mai multe imbratisari – aveau simptome de boala mai usoare, indiferent de nivelul de stres la care erau supusi. Rezultatele au fost publicate in jurnalul Psychological Science.
Se cunostea deja faptul ca persoanele care afirma ca au parte de un sprijin bun din parte altor oameni sunt mai protejate de efectele stresului asupra unor tulburari precum depresia si anxietatea. Sursa: Mail Online


                                                     dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu